Δώρος Χριστοδουλίδης:«Δεν γνωρίζω τιποτε απ’ όσα κατήγγειλε ο κ. Φαίδωνος»

«Τους ΤOR M1, τους παρέλαβαν, τους εγκατέστησαν και μας τους παρουσίασαν ξαφνικά χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και μας είπαν ότι μας τους δίνει δωρεάν η ελληνική κυβέρνηση, λόγω του ότι δεν έγινε κατορθωτή η άφιξη των S-300»

 

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όσα ακούστηκαν περί επιβίβασης τεσσάρων πολιτικών προσώπων και μετάβασής τους στη Ζυρίχη με ιδιωτικό Jet με βιβλιάρια», δήλωσε ο Δώρος Χριστοδουλίδης, πρώην μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, του ΑΚΕΛ, από το 1996-2001, αναφορικά με τις καταγγελίες Φαίδωνος. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως στη ζωή του μέχρι τώρα, δεν έχει μπει καν σε ιδιωτικό αεροπλάνο, ούτε έχει δει από κοντά.Unknown-1

Αναφερόμενος στον Ντίνο Μιχαηλίδη, είπε ότι τον είχε γνωρίσει στη Βουλή όταν πήγαν το 1991 στη Βιέννη και με αποστολή με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής εξωτερικών.

«Έχω μια θέση αρχής. Ιδίως για τέτοια θέματα, αυτή την περίοδο, ουδέποτε μίλησα για οποιονδήποτε αν δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Μετά από 18 χρόνια, εμφανίζεται άνθρωπος αυτόπτης, όπως λέγεται. Αν έχει στοιχεία, θα πρέπει να κατατεθούν στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για να γίνει διερεύνηση. Αλλά να βγαίνουμε από αέρος και να εξαγγέλλουμε αυτά τα πράγματα, νομίζω δεν κάνουμε καλό».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εκτίμηση πως αν έγινε αυτό το πράγμα, αυτός που το είπε, θα πρέπει να ήταν συνοδός της παρέας.Unknown-3

Όσον αφορά στους ΤOR M1, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως τους παρέλαβαν, τους εγκατέστησαν και μας τους παρουσίασαν ξαφνικά χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και μας είπαν ότι μας τους δίνει δωρεάν η ελληνική κυβέρνηση, λόγω του ότι δεν έγινε κατορθωτή η άφιξη των S-300 στο νησί.

Μας είπαν, επίσης, ότι υπολειπόταν ένα ποσό, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, της τελικής εξόφλησης της Ελλάδος προς τη Ρωσία, γύρω στα 10 εκατομμύρια. Μας διαβεβαίωσαν, ωστόσο, πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, γιατί δεν τα καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η αγορά των S-300 και οι υποδομές που δημιουργήθηκαν για την εγκατάστασή τους, ανερχόταν στα 340 εκατομμύρια κυπριακές λίρες. Αντιθέτως, οι TOR-1 είναι μικρού βεληνεκούς, δεν μπορούν επ’ ουδενί τρόπου να αντικαταστήσουν τους S-300 οι οποίοι είναι επιθετικό όπλο.

Δεν αναφέρθηκε σε πολιτικούς

Σύμφωνα με  πληροφορίες  στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα για υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς, προσκομίζοντας και στοιχεία, όπως έγγραφα και άλλα.Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στις υποθέσεις των δύο πολιτικών Αρχηγών, τους οποίους χωρίς να κατονομάσει κατήγγειλε για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Επίσης, δεν αναφέρθηκε ούτε στην υπόθεση των τεσσάρων πολιτικών προσώπων, από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους  έλαβαν προμήθειες για την απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1 από την Εθνική Φρουρά, σε αντάλλαγμα για τη μη έλευση των πυραύλων S 300 στην Κύπρο, που πήγαν τελικά στην Κρήτη.