Αμφίπολη: Ανθρώπινες απεικονίσεις στα επιστύλια του τάφου

 

persefoni4

Λεπτομέρεια του ψηφιδωτού με την αρπαγή της Περσεφόνης που αποκαλύφθηκε στον δεύτερο θάλαμο του αρχαίου τάφου (Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού )

Αχνοί χρωματισμοί και ενδείξεις ανθρώπινων απεικονίσεων στα επιστύλια από τον ταφικό θάλαμο με το περίτεχνο ψηφιδωτό, είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε η ώς τώρα σωστική συντήρηση των ευρημάτων από τον τύμβο Καστά, που πραγματοποιείται στα εργαστήρια του αρχαιολογικού μουσείου της Αμφίπολης.

Αμφίπολη: Αναζητώντας το κρυμμένο μυστικό
Αμφίπολη: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  της Ελλάδας Κ.Τασούλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης, συνοδευόμενος από τη γγ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη, την επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη και την υπεύθυνη επικοινωνίας της ανασκαφής Άννα Παναγιωταρέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει η επεξεργασία τους με λέιζερ, καθώς και άλλες διαδικασίες. «Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά» υπογράμμισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως «αυτή είναι και η γοητεία της αρχαιολογίας».