Οφειλόμενος φόρος τιμής στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μ. Τόκα

Ο Μάριος Τόκας υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του στενά συνδεδεμένος με την πόλη του και τους ανθρώπους της, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σημειώνοντας πως με την μετονομασία του Δημοτικού Κηποθέατρου της πόλης σε “Δημοτικό Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας”, η Λεμεσός αποδίδει έναν οφειλόμενο φόρο τιμής και αγάπης στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη.Unknown-1

Σε διάσκεψη Τύπου, στην παρουσία των αδελφιών του Μάριου Τόκα, Νίκου και Σκεύης, ο κ. Νικολαϊδης παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης μετονομασίας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και την οποίαν αναμένεται να χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η τελετή θα αρχίσει στις 20:00 με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πινακίδας, στην είσοδο του Κηποθεάτρου όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αθανασίου, θα παιανίζει συνθέσεις του Μάριου Τόκα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συμφωνικό του έργο «Θεογεννήτωρ Μαρία», με σολίστ τον στενό συνεργάτη του, συνθέτη, τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Λεμεσού και τη Χορωδία Άρης Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά.

Η βραδιά θα κλείσει με άλλες γνωστές συνθέσεις του Μάριου Τόκα, τις οποίες θα ερμηνεύσει η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου “Μάριος Τόκας”, υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά.

Ο κ. Νικολαίδης σημείωσε πως η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση αποτελεί μια προσφορά του Δήμου Λεμεσού και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και κάλεσε το κοινό να προσέλθει έγκαιρα στο Δημοτικό Κηποθέατρο για την εξασφάλιση θέσεων, καθώς δεν θα γίνονται κρατήσεις.

Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Λεμεσού και το δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε ομόφωνα, στις 27 Απριλίου 2017 (9η επέτειος θανάτου του μουσικοσυνθέτη), την πρόταση του για μετονομασία του Δημοτικού Κηποθεάτρου, εξέφρασε ο Νίκος Τόκας.

“Αυτό αποτελεί ένδειξη και απόδειξη ότι ο Μάριος εξακολουθεί να ενώνει”, είπε και υπέδειξε πως 150 περίπου άτομα που θα λάβουν αφιλόκερδος μέρος στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης  “γι αυτό και η αγάπη με την οποίαν μεριμνούν όλοι για μια εξαιρετική παράσταση”.

Ο Μάριος, πρόσθεσε ο αδελφός του, “πάντα ήθελε όλες τις εκδηλώσεις να έχουν δωρεάν είσοδο γι αυτό κάθε χρόνο προσπαθούμε, μέσω χορηγών, να προσφέρουμε εκδηλώσεις ανοικτές στον κόσμο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.