Μπασάρ αλ Άσαντ: «Οι χώρες που πολεμούν τη Συρία δημιούργησαν το ISIS»

O Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έδειξε αυτούς που δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος και δήλωσε ότι θεωρεί πως είναι απαραίτητη μια «πραγματική και ειλικρινής διεθνής συνεργασία» για νικηθεί «η τρομοκρατία» οργανώσεων.assad_1

«Η περιοχή βιώνει μια περίοδο αποφασιστικής σημασίας», δήλωσε ο Άσαντ κτά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του κόμματος Μπάαθ, το οποίο κυβερνά τη Συρία εδώ και μισό αιώνα.

«Η υποστήριξη χωρών φίλων του συριακού λαού, η συνειδητοποίηση από άλλες διεθνείς πλευρές του κινδύνου που αποτελεί η τρομοκρατία για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα και μια πραγματική και ειλικρινής διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής θα είναι αποφασιστικά», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Στη γλώσσα της συριακής κυβέρνησης χώρες «φίλες» είναι οι σύμμαχοί της και κυρίως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, με επικεφαλής το ΙΚ, δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά από τις λανθασμένες και επιθετικές πολιτικές αυτών που εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον της Συρίας», υπογράμμισε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Άσαντ αναφερόταν στις χώρες που υποστηρίζουν την εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, αλλά και τους εξεγερμένους, κυρίως τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ.