Τελειωμένη υπόθεση για AEGEAN οι Κ.Αερογραμμές

 

Βασιλακης: Έχουν τελειώσει και τα χρήματά της Εταιρείας

και η δυνατότητά της να συνεχίσει ανεξάρτητα

 

Τελειωμένη υπόθεση για τον αντιπρόεδρο της Aegean κ. Ευτύχιο Βασιλάκη οι Κυπριακές Αερογραμμές! “Είναι μία εταιρεία, η οποία πρακτικά ”, δήλωσε σε διάσκεψη τύπου επισημαίνοντας ότι το κυπριακό κράτος, “έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να την υποστηρίξει και λόγω κόστους και λόγω περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”!aegean_olympic_air

Ο κ. Βασιλάκης με την βοήθεια των υψηλά ιστάμενων πολιτικών φίλων του στην Κύπρο που σήμερα κυβερνανε τη χώρα μας πρέπει να αισθάνεται ήδη πολύ ικανοποιημένος που οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι στην κατάσταση που είναι. Για αυτό και έσπευσε να προαναγγείλει το τέλος τους. Είναι γνωστό πως όταν το 2013 συζητείτο στη Βουλή το θέμα της επιβίωσης των ΚΑ, ο νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσκάλεσε στην συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τον κ. Βασιλάκη ο οποίος ήγειρε ζήτημα και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την οικονομική υποστήριξη που πρόσφερε η κυβέρνηση προς τις ΚΑ. Παράλληλα ζήτησε να του παραχωρηθούν δικαιώματα πτήσεων προς τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, το ΚάΙρο, Μόσχα, τα Εμιράτα, Μπαχρέϊν Κουβέϊτ κλπ τα οποία έχουν αποκλειστικά οι ΚΑ. Είναι ακριβώς σε αυτή τη συνεδρία που εκπρόσωπος Συντεχνίας που παρευρίσκετο ήγειρε θέμα τάξης και χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι έφεραν στην αίθουσα της Βουλής τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή των Κυπριακών Αερογραμμών την ώρα που στην ατζέντα συζητείτο το μέλλον του αερομεταφορέα της ΄χωρας μας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλάκης είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την Aegean πολύ είναι η ανάπτυξη από την Κύπρο και ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει.
Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης αναφορικά με τη διαδικασία για την πώληση στοιχείων ενεργητικού των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι το βασικό στοιχείο ενεργητικού είναι το brand, προσθέτοντας ότι αν η ανάπτυξη από την Κύπρο θα γίνει “ανεξάρτητα ή και μέσα από μία τέτοια συνεργασία θα το δείξουν οι συνθήκες και το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η προσπάθεια”.

“Η Κύπρος είναι μία προέκταση της Ελλάδας, πρακτικά είμαστε εθνικά το ίδιο, και η δραστηριοποίηση από εκεί μας ενδιαφέρει πάρα πολύ”, πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η AEGEAN με αφορμή δημοσιεύματα στο σημερινό κυπριακό Τύπο όσον αφορά σε δηλώσεις του Αντιπροέδρου της εταιρείας.

Ανέφερε ότι “το κυπριακό δημόσιο κινεί μία διαδικασία, η οποία είναι ουσιαστικά αντίστοιχη περίπου με αυτή που έγινε πριν από πέντε χρόνια για την Ολυμπιακή, δηλαδή ζητάνε ποιος ενδιαφέρεται για κάποια στοιχεία ενεργητικού της”.