Σε ισχυροποίηση της μέσω απόκτησης των Κ.Αερογραμμών προσβλέπει η Aegean!

newego_LARGE_t_1101_54112928_type12713Ενισχύει ήδη μέσω Κύπρου προορισμούς στην Μέση Ανατολή – Νέο δρομολόγιο στη Πάφο

 Η αεροπορική εταιρεία Aegean ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου την ίδια στιγμή που δεν κρύβει ότι έχει στα σχέδια της την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών. Διοικητικό στέλεχος της Aegean το οποίο επικαλείται το ΚΥΠΕ φέρεται να δήλωσε ότι “αναμένεται και περαιτέρω ισχυροποίηση της εταιρείας, σε πτητικό και όχι μόνο επίπεδο, με την πιθανή απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών”. Η ενίσχυση αυτή, συμπλήρωσε, “θα έχει και ιδιαίτερη, εθνική σημασία”.

Η δήλωση αυτή στην ουσία αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση των μεθοδεύσεων που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για να φύγουν οι Κυπριακές Αερογραμμές από τη μέση και το κενό που θα δημιουργηθεί να το καλύψει η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας. Οπως μας δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή αυτό δεν είναι άσχετο με την έντονη διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε η Aegean στην Κύπρο, επιχειρώντας να δώσει εθνική χροιά στα μηνύματά της προς τον Κύπριο ταξιδιώτη. Παράλληλα αυτό το διάστημα έχει καταχωρήσει αγγελίες στον τύπο με τις οποίες ζητά να προσλάβει αεροσυνοδούς και συγκυβερνήτες που θα εξυπηρετούν τις πτήσεις της από την Κύπρο στους προορισμούς που θα πετά- και όχι μόνο- γεγονός που αποτελεί απτή επιβεβαίωση ότι έβαλε πλώρη για νέους πτητικούς σχεδιασμούς λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων που σύντομα πιστεύουν ότι θα σημάνουν για τις ΚΑ. Στόχος είναι να περάσει στην δικαιοδοσία της Aegean το μεγαλύτεο μέρος των κρατικών συμφωνιών της Κύπρου με τρίτες χώρες για πραγματοποίηση πτήσεων που σήμερα έχουν οι ΚΑ. Αυτές οι συμφωνίες που με την αξιοποίησή τους μπορεί να δώσουν υπεραξία εκατομμυρίων, θα δημοπρατηθούν σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων και η Aegean προφανώς ετοιμάζεται να λάβει την μερίδα του λέοντος.

Τα νέα δρομολόγια της Aegean

Στο μεταξύ σε  διάσκεψη τύπου που έγινε σήμερα στη Λευκωσία τονίστηκε από στελέχη της ότι η Aegean διατηρεί και ενισχύει την Λάρνακα ως μία από τις 8 βάσεις του νέου πτητικού της προγράμματος για το 2015 η Aegean, και προσθέτει και την Πάφο στο δίκτυο των 134 της, πλέον, προορισμών, οι 100 από τους οποίους είναι εξωτερικού και οι 34 εσωτερικού.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία θα ταξιδεύει προς και από 42 χώρες.

Δέκα από αυτές μπαίνουν στον νέο πτητικό σχεδιασμό του 2015, και είναι: Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, και Κροατία.

Οι 16 νέοι διεθνείς της προορισμοί είναι Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντωβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, και Γερεβάν.

Ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε και κατά την παρουσίαση των νέων δρομολογίων σήμερα, αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού όπως  Γαλλία, Ιταλία  Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία.

Οι δύο κύριες βάσεις της εταιρείας είναι η Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, και οι υπόλοιπες έξι είναι η Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα και Λάρνακα.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean για το 2015 παρουσίασε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης είπε ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται «μέσα από έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceos», και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μέχρι τώρα πορεία της εταιρεία αλλά, κυρίως, στην προοπτική της για συνεχή ανάπτυξη.

O αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης επισήμανε ότι μέσα από το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8 χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν).

«Το 2015 αποτελεί χρονιά – ορόσημο για την Aegean. Επενδύουμε σε νέο στόλο σε ένα δίκτυο 134 προορισμών και σε προσφορά 15 εκατ. θέσεων. Προχωράμε σε ισχυρή ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, αλλά παράλληλα στηρίζουμε και την περιφερειακή ανάπτυξη με αυξημένες πτήσεις από τις περιφερειακές μας βάσεις», συμπλήρωσε.