Tα καρύδια ασπίδα κατά του καρκίνου

karydia_109567047 Μια γερή χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να σας προστατεύσει έναντι της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ βρήκαν, ότι μια δίαιτα πλούσια σε ξηρούς καρπούς (καρύδια) ή τα έλαια αυτών, επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων σε ποντίκια. Ακόμη, μείωνε τα επίπεδα χοληστερόλης και την αύξανε την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μια ορμόνη που αποτρέπει την εμφάνιση διαβήτη.

Τα καρύδια αποτελούν μια «υπερτροφή», περιέχουν υψηλά επίπεδα ωφέλιμων για την υγεία ουσιών, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν και έναντι της εμφάνισης καρκίνου στους μαστούς και καρδιακών ασθενειών.

Σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα, τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης IGF-1, η οποία εμπλέκεται τόσο στον καρκίνο του προστάτη, όσο και στον καρκίνο του μαστού.

«Τα καρύδια μπορεί να είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όμως τα λιπαρά τους όχι απλά δεν ενισχύουν την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό έδειξαν πειράματα που έγιναν σε ποντίκια» ανέφερε ο καθηγητής Dr Paul Davis από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.«Η έρευνά μας έδειξε, ότι δεν είναι μόνο τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά ένας συνδυασμός αυτών και άλλων ουσιών που περιέχονται στα έλαια των καρυδιών» είπε ακόμη ο καθηγητής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Medicinal Food.