Eπιστρέφει στο ΧΑΚ η Τράπεζα Κύπρου

 

Το Δεκέμβριο επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συγκρότημα._xak7

«Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ («Τράπεζα») είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι προχωρά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθη μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») και στο Χρηματιστήριο Αθηνών («ΧΑ»)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει καταθέσει προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθη μετοχών της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ και με τη δημόσια προσφορά.

«Υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων, το Ενημερωτικό Δελτίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες και η εισαγωγή των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2014», προστίθεται.

Περαιτέρω, η τράπεζα ενημερώνει τους μετόχους ότι θα πρέπει να τηρούν ενεργή Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, προκειμένου οι συνήθεις μετοχές που κατέχουν να πιστωθούν στο λογαριασμό τους έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης τους μόλις αυτές εισαχθούν στα δύο χρηματιστήρια προς διαπραγμάτευση.

Η Τράπεζα καλεί όλους τους μετόχους που δεν έχουν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ να αποταθούν σε Χειριστή (Χρηματιστηριακό Γραφείο ή Θεματοφύλακα) στην Κύπρο ή στην Ελλάδα για το άνοιγμα τέτοιων λογαριασμών και να αποστείλουν τις σχετικές πληροφορίες στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας (με φαξ στον αρ. φαξ +357 22336258/ +357 22336261 ή με email στη διεύθυνση shares@bankofcyprus.com).