Τέσσερις νεκροί από κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στην Ιταλία

4B9745DA3CEF600C33C38BD87106BEF0Αυξήθηκε στους τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Ιταλία τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το τέταρτο θύμα είναι ένας άνδρας άγνωστων στοιχείων και ηλικίας, ο οποίος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να αδειάσει την βάρκα του από το νερό και να την βγάλει στην στεριά.Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη λίμνη Ματζιόρε, στη βόρεια Ιταλία.

Άλλα τρία άτομα 65 έως 70 ετών, έχασαν την ζωή τους το πρωί της Τετάρτης και την Τρίτη στο Πεδεμόντιο και στην Λιγουρία, εξαιτίας κατολισθήσεων.

Οι βόρειες συνοικίες του Μιλάνου έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης των παραπόταμων Σέβεζο και Λάμπρο.Ο δήμος της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μέσω Twitter, θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Σε τρία σημεία της πόλης, όμως, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς, ενώ η στάθμη του νερού προκάλεσε προβλήματα και σε δεκάδες ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να σβήσουν τις μηχανές και να περιμένουν να υποχωρήσει το νερό.

Μαζί με την αστυνομία, έχουν κινητοποιηθεί για παροχή βοήθειας στους πολίτες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι του τοπικού οργανισμού αστικών συγκοινωνιών.