Η Ενωση Συντακτών διαφωνεί με απολύσεις στο ΡΙΚ


Έκπληξη για τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών περί αναγκαίας αποδέσμευσης 100 υπαλλήλων του ΡΙΚ εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), σημειώνοντας πως “πρέπει να διαγραφούν από τις σκέψεις των διοικούντων του ΡΙΚ  οι απολύσεις προσωπικού ως δήθεν προσφερόμενη λύση των προβλημάτων του Ιδρύματος”.

ΕΣΚ

«Τα οικονομικά προβλήματα δεν λύνονται και δεν λύθηκαν ποτέ με απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν είναι απλοί αριθμοί που με μια μονοκονδυλιά τους διαγράφουμε και άρα κατ’ αυτό τον τρόπο λύνουμε τα όποια οικονομικά μας προβλήματα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΚ.

Προστίθεται πως οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ και σε όποιο άλλο χώρο εργασίας και απασχόλησης είναι πρόσωπα με βιοτικές ανάγκες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, με οικογένειες. “Αυτό πρέπει να έχουμε όλοι μας υπόψη όταν γίνεται λόγος για εργαζόμενους ανθρώπους. Ιδιαίτερη, μάλιστα, ευαισθησία πρέπει να επιδεικνύεται όταν εργοδότης είναι ημικρατικός οργανισμός, που στην περίπτωσή μας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου”.”Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου δίνουν την εντύπωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Ελπίζουμε ότι τις ερμηνεύουμε σωστά”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με κανένα. Τονίζει, ωστόσο, ότι  θα αγωνιστεί μαζί με τους δημοσιογράφους του ΡΙΚ και τους άλλους εργαζόμενους στο Ίδρυμα για να ματαιώσει τις όποιους σχεδιασμούς και να αποτρέψει απολύσεις.