ΑΚΕΛ:Προκαλεί η απόφαση του ΕΔΑΔ για το κούρεμα

Το ΑΚΕΛ με σημερινή ανακοίνωση του  επικρίνει την απόφαση του ΕΔΑΔ  το οποίο   απέρριψε τις προσφυγές Κυπρίων πολιτών και ενός ασφαλιστικού ταμείου, που ζητούσαν την ακύρωση της πολιτικής συμφωνίας του Eurogroup της 25ης Μαρτίου 2013, η οποία περιλάμβανε το κούρεμα των καταθέσεων.european court

Στην ανακοίνωση υποδεικνύεται ότι :«Χωρίς να εισερχόμαστε στη νομική ανάλυση στην οποία προέβη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι στη βάση των ευρωπαϊκών συνθηκών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν υπέχουν ευθύνη για την προσβαλλόμενη απόφαση, καθίσταται προφανές ότι απέφυγε να εισέλθει στην ουσία του ζητήματος. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μένοντας για άλλη μια φορά στα διαδικαστικά, απέφυγε δυστυχώς να τοποθετηθεί σε μια κατά τα άλλα έκδηλη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση ,από την ίδια την απόφαση καθίσταται ξεκάθαρο ότι ένα ‘άτυπο φόρουμ’, όπως κατονομάζεται, το οποίο δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να παράγει έννομα αποτελέσματα, επέβαλε στην πραγματικότητα μέσα από ένα ωμό εκβιασμό την τιμωρία ενός ολόκληρου λαού. Κι αυτό προκαλεί. Όμως προκαλεί ακόμη περισσότερο κάθε Κύπριο το γεγονός ότι όπως καταγράφεται στην εν λόγω απόφαση οι κυβερνώντες συναίνεσαν σε αυτό τον εκβιασμό. Ότι υπέκυψαν στους εκβιασμούς του Eurogroup και της Τρόικα επιτρέποντας το ανομιμοποίητο οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε και συνεχίζει να θυματοποιεί το λαό μας.