Εκλεψε κομμάτι από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και το επέστρεψε 50 χρόνια μετά!

Οι τύψεις (;) έστω και με καθυστέρηση μισού αιώνα, οδήγησαν μια γυναίκα από τον Καναδά, να ταξιδέψει στην Ιταλία για να επιστρέψει ένα κομμάτι που είχε κλέψει από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.newego_LARGE_t_1101_54417667_type12713
Κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος στην Ιταλία, περίπου 50 χρόνια πριν, η Καναδή είχε αποσπάσει ένα μικρό κομμάτι από τον διάκοσμο εισόδου θεάτρου, το έβαλε στην τσάντα της και το πήρε μαζί της στο Μόντρεαλ.
Παρότι το είχε στο σπίτι της για περισσότερο από μισό αιώνα, η γυναίκα, που σήμερα είναι άνω των 70 ετών, φαίνεται ότι δεν ένιωθε καλά με την πράξη της και αυτό τον μήνα ταξίδεψε στην Ιταλία για να επιστρέψει το κομμάτι «κλαίγοντας», όπως είπε ο υπεύθυνος της ομάδας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη Νάπολη.
«Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Το γεγονός ότι κάποιος υπό το βάρος της συνείδησής του ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει αυτό που πήρε» δήλωσε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι παρότι το κομμάτι δεν είναι μεγάλης αξίας, ήταν μέρος του διακόσμου ενός χώρου που αποτελεί μαρτυρία των περασμένων πολιτισμών.
Στην γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο και οι αρχές ελπίζουν ότι η πράξη της θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους επισκέπτες που ίσως έχουν αποσπάσει κομμάτια από τον αρχαιολογικό χώρο.