Συνεχίζονται οι έρευνες για τις ατασθαλίες στο Δήμο Πάφου

Συνεχίζονται οι έρευνες των  ανακριτικών Αρχών για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά με τη λήψη καταθέσεων από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, υπαλλήλους του Δήμου καθώς και επιχειρηματίες που χορήγησαν την εκδήλωση.Μεταξύ άλλων, αναμένεται να εξεταστεί από το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου, που έχει ενισχυθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κατά πόσο είναι αυθεντική ή όχι η επιστολή που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου τον περασμένο Μάιο ότι προερχόταν από την εταιρεία Universal music company του Σ. Ρουβά.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΠΦΟΥ

Με την επιστολή αυτή γινόταν λόγος σε περιοδεία του Σ. Ρουβά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για σειρά συναυλιών που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών. Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο το πρόσωπο το οποίο την υπογράφει είναι υπαρκτό καθώς και για τον εάν η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Οι έρευνες ωστόσο και οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου από κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού που ενισχύθηκε και από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια μεγάλο αριθμό φακέλων και εγγράφων από τα πέντε συμβόλαια της β’ φάσης και αρχίζει αυτή την εβδομάδα τη λήψη καταθέσεων τόσο από μέλη του ΣΑΠΑ όσο και από λειτουργούς του Οργανισμού.

Η ομάδα των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την επέκταση χωρίς προσφορές του β’ συμβολαίου που κάλυπτε το Δ. Γεροσκήπου και τις υπερπληρωμές εργολάβων μέσω διατακτικών που σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να μην έχουν περάσει από το ΔΣ του ΣΑΠΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης ήδη βρίσκεται σε διαθεσιμότητα για περίοδο δύο μηνών μετά την απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΣΑΠΑ σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα προχωρεί  και ς η διερεύνηση της υπόθεσης με την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων στην αναπληρώτρια δημοτικό μηχανικό του Δ. Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου, το δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, το δημοσιογράφο Κώστα Νάνο και στο Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.