Τουρκία :Νέα επίθεση στην ελευθεροτυπία -σειρά πήρε το περιοδικό ΝΟΚΤΑ

Την απόφαση για κατάσχεση του περιοδικού ΝΟΚΤΑ από τα περίπτερα διέταξε Τούρκος εισαγγελέας με την κατηγορία ότι καλεί σε εμφύλιο πόλεμο τη χώρα. Ταυτόχρονα δύο στελέχη του περιοδικού, 3F5F26DF06631FB7686AA5044E20CDD2συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή του, συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωση το περιοδικό ΝΟΚΤΑ στηρίζει τον εχθρό του Ερντογάν ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η απόφαση επιδόθηκε στις 16.30 ώρα Τουρκίας στα κτίρια του περιοδικού από ομάδα των αστυνομικών δυνάμεων ασφαλείας. Αμέσως κατασχέθηκαν τα περιοδικά που βρίσκονταν στα γραφεία του περιοδικού ενώ ξεκίνησε η κατάσχεση και από τα περίπτερα.

Η απόφαση αφορά το εξώφυλλο του περιοδικού στο οποίο απεικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και τίτλο «Η Δευτέρα 1η Νοεμβρίου είναι αρχή του Εμφυλίου Πολέμου στην Τουρκία».

Το περιοδικό ΝΟΚΤΑ είχε κατασχεθεί και νωρίτερα για «προσβολή του Προέδρου και προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης». Το περιοδικό παρουσίαζε τον Ταγίπ Ερντογάν να βγάζει “σέλφι” ενώ πίσω του ήταν οι νεκροί της τραγωδίας της Άγκυρας.

Ο διευθυντής του περιοδικού κατηγορείται για `πρόκληση εγκληματικής ενέργειας» για το οποίο σύμφωνα με τον άρθρο 214 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα προβλέπεται πέντε με έξι χρόνια φυλάκιση.

Επίθεση Ερντογαν στα ξενα Μ.Μ.Ε

Εξάλλου, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επέκρινε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι ο τουρκικός λαός εξέλεξε πρόεδρο με 52% και έδωσε στο ΑΚΡ σχεδόν 50%, αλλά ακόμη η στάση τους είναι διαφορετική. «Αυτή η χώρα εξέλεξε τον Ερντογάν και ακόμη δεν κατάφεραν να το σεβαστούν», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφος αναχωρώντας το πρωί από το τζαμί Εγιούπ Σουλτάν στην Κωνσταντινούπολη, διερωτήθηκε γιατί τα ξένα μέσα ενημέρωσης ενώ ασχολούνται τόσο πολύ με την Τουρκία δεν ασχολούνται τόσο και με τις δικές τους χώρες.

Τέλος, ευχαρίστησε για τη δημοκρατική ωριμότητα σε ολόκληρη τη χώρα λέγοντας ότι ένα κόμμα πήρε σχεδόν 50% και επομένως ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να το σεβαστεί.