Στις 31 Οκτωβρίου η απόφαση Ανωτάτου για τα τέσσερα νομοθετήματα της Βουλής

Στις 31 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τα τέσσερα νομοθετήματα που είχε ψηφίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, μαζί με το βασικό τροποποιητικό νόμο για τις εκποιήσεις.Ανώτατο

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρων Νικολάτος, με την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία το Δικαστηριο άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  εκπροσώπησαν ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου και ο δικηγόρος Δημήτρης Λυσάνδρου.

Για τη Βουλή  παρουσιάστηκαν οι δικηγόροι Χρήστος Κληρίδης, Γιώργος Σεραφείμ και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Οι δικηγόροι της Βουλής υποστηρίζουν ότι το νομοθετικό σώμα κατά πλειοψηφία θέσπισε τους τέσσερις υπό αναφορά νόμους, με τη Νομική Υπηρεσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ισχυρίζονται ότι υπάρχει θέμα παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που το Ανώτατο κρίνει ότι οι τέσσερις νόμοι συνάδουν με το Σύνταγμα, τότε τα πράγματα αναμένεται να γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση η οποία τον τελευταίο καιρό δια στόματος Υπουργού Οικονομικών απειλεί πως αν δεν εγκριθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα τότε δεν θα υπάρξει άλλη δόση.