«Πράκτορα εξωτερικού» χαρακτήρισαν οι ρωσικές αρχές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Πράκτορα εξωτερικού» χαρακτήρισαν οι ρωσικές αρχές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αναγκάζοντας μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος να επιστρέψει στον ηθοποιό το ποσό των 142.000 ευρώ που της είχε δωρίσει.leo-5

Η ΜΚΟ «Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης», που εδρεύει στη ρωσική Απω Ανατολή, εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στον κατάλογο των «πρακτόρων του εξωτερικού» με βάση έναν νόμο του 2012 για τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να επιστρέψει όλες τις δωρεές που είχε λάβει από το εξωτερικό και να μην τις κάνει δεκτές στο μέλλον.

«Ο πληθυσμός των άγριων σολομών μειώνεται πολύ γρήγορα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρότυπη ζώνη για την αειφόρο αλιεία» στην περιοχή του Βοστότσνι, στα ανατολικά παράλια της Σαχαλίνης, εξήγησε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ντμίτρι Λισίτσιν.

Η «Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης» λειτουργεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και έχει ως στόχο της να προστατεύσει την άγρια ζωή στο νησί.