Υπηκοότητα στους έποικους μετά τη λύση υπόσχεται ο Ακιντζί

Δηλώσεις Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφα Ακιντζί μετά την συνάντηση των ηγετών

Δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα είναι προς όφελος του ‘λαού’, δεν θα φέρει την ευτυχία και δεν θα είναι καλή για το μέλλον, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση λύσης όλοι οι “υπήκοοι” του ψευδοκράτους ανεξαιρέτως θα γίνουν υπήκοοι της ομόσπονδης Κύπρου και της ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε χθες βράδυ στο φεστιβάλ χαρουπιού στην κατεχόμενη Ακανθού και αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί και πως προχωρούν με υπομονή. Θα είναι, συνέχισε, μια σκληρή διαπραγματευτική διαδικασία και δεν είναι όλα “όμορφα και ωραία. Είναι ένας δρόμος με αγκάθια. Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι είναι ένας δρόμος που τον περπατούμε εδώ και 47 χρόνια. Αλλά πλέον πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της λύσης. Και οι αρμόδιοι της Τουρκικής Δημοκρατίας πιστεύουν αυτό. Σε διαβούλευση μαζί τους, με τη δική μας “κυβέρνηση”, με τα κόμματα είτε της εξουσίας είτε της αντιπολίτευσης, με τη “βουλή” μας, με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και κυρίως με το “λαό” μας, θα περπατήσουμε μαζί αυτόν το δρόμο”.

Ο Τ/κ ηγέτης επανέλαβε τη θέση ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα έχει χρόνο να μελετήσει το σχέδιο και θα πάει στην κάλπη για το δημοψήφισμα, γνωρίζοντας περισσότερα και συζητώντας τα, λέγοντας πως η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ηγετών έχει συμφωνηθεί και πως θα μείνουν πιστοί στο ανακοινωθέν της 11ης Σεπτεμβρίου 2014.