Ο πατέρας του νεκρού παιδιού αφηγείται την τραγωδία του

newego_LARGE_t_1101_54557675_type12713Μέσα από τα χέρια του γλίστρησαν τα παιδιά του όταν αναποδογυρίστηκε το φουσκωτό με το οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω, δήλωσε Αμπντουλάχ Κουντί, ο πατέρας του μικρού αγοριού το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες στις ακτές της Αλικαρνασού.

Έπειτα από την τραγωδία που έζησε χάνοντας τα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του στη θάλασσα ο Κουντί δέχτηκε πρόταση από την κυβέρνηση του Καναδά να εγκατασταθεί εκεί, όπου βρίσκεται και η αδελφή του, ωστόσο δηλώνει ότι πλέον δεν θέλει να πάει. Θέλει να επιστρέψει πίσω στο Κομπάνι, να θάψει τους ανθρώπους του και να συνεχίσει τη ζωή του εκεί.

Ο πατέρας του νεκρού παιδιού της φωτογραφίας που έκανε τον γύρο του κόσμου έδωσε κατάθεση και μίλησε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά. Όταν βυθίστηκε το φουσκωτό, ο ίδιος είχε καταφέρει να γλιτώσει κολυμπώντας και φτάνοντας μέχρι τη στεριά σχεδόν λιπόθυμος.

Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δύο φορές είχαν δώσει χρήματα σε διοργανωτές για να τους μεταφέρουν στην Κω. Την πρώτη φορά η ομάδα των διοργανωτών αλλά και οι ίδιοι συνελήφθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή. Τελικά τους άφησαν ελεύθερους. Η δεύτερη ομάδα διοργανωτών δεν κράτησε το λόγο της και δεν έφερε το σκάφος. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους, βρήκαν ένα φουσκωτό, μπήκαν μέσα και άρχισαν να τραβάνε κουπί. Στα 500 μέτρα όμως το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά, τα πόδια τους βράχηκαν και όσο το νερό αυξανόταν ο πανικός μεγάλωνε. Είχαν σωσίβια, όπως είπε, αλλά επειδή κάποιοι σηκώθηκαν όρθιοι το φουσκωτό αμέσως αναποδογυρίστηκε. Ο ίδιος κρατούσε τη σύζυγό του ενώ τα παιδιά του γλίστρησαν μέσα από τα χέρια του.

“Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από το φουσκωτό αλλά όσο περνούσε η ώρα ξεφούσκωνε. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας όλοι φώναζαν. Γι’ αυτό και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου δεν άκουγαν τη φωνή μου. Βλέποντας τα φώτα άρχισα να κολυμπώ προς τη στεριά. Όταν βγήκαμε στη στεριά αναζήτησα τη σύζυγο και τα παιδιά μου αλλά δεν τους βρήκα. Σκέφτηκα ότι το έσκασαν από φόβο. Ήρθαμε στο Μποντρούμ. Πήγα στο νοσοκομείο και έμαθα τα άσχημα νέα”, είπε.

Εκεί απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Είπε ότι στο Κομπάνι ήταν κουρέας και λόγω του πολέμου έφυγε πριν από τέσσερα χρόνια με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στην Τουρκία. Στην Αλικαρνασό πήγε μόλις πριν δέκα μέρες . “Θέλουμε να μας δει και να μας ακούσει όλος ο κόσμος. Κάνω αυτή τη δήλωση για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι τέτοιο πόνο από δω και πέρα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η αδελφή του είναι στον Καναδά και όταν έμαθε τα νέα τους παρουσιάστηκε σε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση. Στη συνέχεια η καναδική κυβέρνηση του πρότεινε να πάει στον Καναδά αλλά τώρα πια δεν θέλει. “Θα πάω να θάψω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στο Κομπάνι και από εκεί και πέρα θα συνεχίσω τη ζωή μου εκεί”, είπε.