Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες

epa04893108 Migrants arrive at the train station after they broke through a cordon of Macedonian special police forces in the southern city of Gevgelija, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 22 August 2015. Macedonian security forces strengthened the barricades along the Greek border 22 August, where thousands of refugees from the Middle East were stranded after a hot day and a rainy, chilly night, local media reported.  EPA/GEORGI LICOVSKI

H σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Μυστεγνών Μυτιλήνης, όπου βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο αναποδογυρίστηκε.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί από πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό 8 παράτυποι μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία.

Χθες το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης.