Καταθέτουν αγωγή στις ΗΠΑ οι συγγενείς των θυμάτων της Germanwings

Οι οικογένειες των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή της Germanwings τον περασμένο Μάρτιο έχουν αποφασίσει να καταθέσουν αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ενάγοντες θα μπορούσαν να πάρουν ως αποζημίωση ποσό έως και δέκα φορές περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία.Funeral in Kfar Saba of Eyal Baum Israel only victim in Germanwings crash in French Alps

Ο Elmar Giemulla, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των 150 επιβατών ανέφερε ότι γίνεται προετοιμασία για κατάθεση αγωγής σε δικαστήριο των ΗΠΑ και ότι υπάρχουν `καλές πιθανότητες`.
Είπε ότι η υπόθεση θα επικεντρωθεί στο γιατί ο πιλότος αφέθηκε να πετάξει το αεροσκάφος ενώ είχε διαγνωσθεί με ψυχολογικά προβλήματα.

Εξήγησε ότι με βάση συγκεκριμένο σύστημα στις ΗΠΑ που αποδέχεται τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, θα εξακριβωθεί γιατί ο πιλότος πέταξε και θα παρουσιαστούν και όλα τα πρακτικά των ερευνών που έγιναν για την ψυχολογική του κατάσταση.

Η Lufthansa, της οποίας η Germanwings είναι θυγατρική εταιρεία, κατέβαλε 25,000 δολάρια για κάθε ένα από τα θύματα, ποσό το οποίο δεν ικανοποιεί τους συγγενείς. Η εταιρεία εξήγησε ότι αυτό το ποσό είναι νομικά δεσμευμένη να καταβάλει σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης της Βαρσοβίας.

Η πτήση της Germanwings συνετρίβη σε βουνοπλαγιά κοντά στο Le Vernet στη Γαλλία στις 24 Μαρτίου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Ανδρέας Lubitz, εσκεμμένα πέταξε στο έδαφος, σκοτώνοντας όλους τους 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος .ττ