Ακιντζί :Με τη λύση του κυπριακού η τουρκική θα γίνει επίσημη γλώσσα της Ε.Ε.

Επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Κίπρις πόστασι ότι η επιτροπή για το περιουσιακό εργάζεται εδώ και ένα μήνα

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές καθώς και οι τεχνικές επιτροπές εργάζονται πάνω στα κριτήρια για το πώς θα τύχει διαχείρισης το θέμα του περιουσιακού, γιατί, όπως σημείωσε, ο ιδιοκτήτης που έχει τίτλο της περιουσίας του αλλά και αυτός που ζει στην περιουσία για 41 χρόνια τώρα, έχουν και οι δύο δικαιώματα.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΑΚΙΝΤΖΙ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η ΕΕ μπορεί να συνεισφέρει στην διαδικασία για λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις είναι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε ωστόσο ότι ο εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό θα είναι σε θέση να βοηθήσει τις τεχνικές ομάδες εάν του ζητηθεί.

Επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού είναι πιθανή σε μερικούς μήνες όταν η λύση, είπε, θα μετατρέψει την Κύπρο σε ομόσπονδη και η τουρκική γλώσσα θα γίνει επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να ανακοινωθεί για τις διαπραγματεύσεις επειδή “τίποτα δεν συμφωνείται αν όλα δεν συμφωνηθούν”.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι με την λύση ένα ομόσπονδο κράτος, μια οντότητα θα δημιουργηθεί, κι ότι αυτό το νέο στάτους θα εφαρμοστεί μετά το δημοψήφισμα.