Κυβ.Εκπρόσωπος: «Αστείο τα περί Ηνωμένων πολιτειών Κύπρου» που είπε ο Πρόεδρος

 

Αστειευόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όταν μιλούσε για Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ”, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος έδωσε στους δημοσιογράφους και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στην οποία ήταν παρών και ο ίδιος.FDD6DF9216C5BD43EDE20EC313749844

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αυτό ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποία θα είναι η ονομασία του νέου κράτους που θα ιδρυθεί μετά τη λύση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επί λέξει: ‘δεν έχουμε συζητήσει ακόμα και ευχαριστώ που μου υποβάλλετε την ερώτηση διότι άκουσα ο φίλος μου Ακιντζί να λέει ότι θα είναι Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία. Εγώ – αστειευόμενοι μεταξύ μας – του είπα γιατί όχι να μην είναι United States of Cyprus. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα. Και ήταν συμβολικό που το έλεγα γιατί θα είμαστε η δεύτερη υπερδύναμη’.

Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι “μακάρι να βρούμε τη λύση στα ουσιώδη θέματα και το όνομα είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη λύση».

“Ήταν ένα αστείο και είναι χαρακτηριστικό ότι γελούσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γελούσε και ο δημοσιογράφος”, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.