Απόπειρα εμπρησμού γραφείων ΕΔΟΝ Λεμεσού

Σε κινητοποίηση τέθηκε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση φωτιάς στην είσοδο της οικίας που στεγάζει τα γραφεία της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η οποία τέθηκε κακόβουλα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην πόρτα εισόδου του οικήματος, ενώ διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λεμεσού  σε διάσκεψη Τύπου καταδίκασε   με βδελυγμία την επίθεση ακραίων στοιχείων στο οίκημα μας ενώ σημειώνει πως  χθες το βράδυ , «μετά από την αναγραφή συνθημάτων το τελευταίο διάστημα, «ΕΟΚΑ ξανά», «Θάνατος στους Τουρκόφιλους,» κ.τ.λ. κάποιοι θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να αποπειραθούν να κάψουν το οίκημα της ΕΔΟΝ.« Πολλοί μας είπαν γραφικούς ή ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πολιτικά την κατάσταση ή ότι υπερβάλλουμε. Μετά το ψεσινό απαράδεκτο συμβάν,  τονίζει η ΕΔΟΝ κατά το οποίο οι δράστες είχαν ως στόχο να κάψουν τα Γραφεία μας, τότε δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τέτοιες ενέργειες είναι εγκληματικές και παρουσιάζουν κλιμάκωση». Τέλος καλούνται οι  αστυνομικές αρχές όπως εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για εξιχνίαση της εγκληματικής ενέργειας.

Το περιστατικό καταδιίκασε  η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει πως “οι νυχτοβάτες για ακόμα μια φορά έδειξαν το ακραίο τους πρόσωπο, το φασισμό και το μίσος τους”.

“Το Λαϊκό Κίνημα, η δημοκρατική Λεμεσός δεν θα επιτρέψουν να περάσουν φαινόμενα περασμένων εποχών που οδήγησαν στην καταστροφή της πατρίδας μας”, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία καλεί την αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση  και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης.