«Προστάτη της συντήρησης και των κατεστημένων»χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ ο Αβ.Νεοφύτου

Για ακοίμητους φρουρούς των βασιλείων και των κατεστημένων, τους οποίους και ταύτισε με το ΑΚΕΛ, έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η μάχη για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση στο τέλος θα κερδηθεί.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÁÂÅÑÙÖ ÍÅÏÖÕÔÏÕ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

«Χθες οι πρωτοστάτες της συντήρησης και διατήρησης του τέλματος, οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ, βγήκαν να παρερμηνεύσουν δηλώσεις από την πλευρά του ΔΗΣΥ», δήλωσε σήμερα ο κ. Νεοφύτου, στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

«Έχουμε από τη μια τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης, την Κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, και από την άλλη τις δυνάμεις της συντήρησης, τους ακοίμητους φρουρούς της διατήρησης των βασιλείων και των προνομίων κάποιων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», πρόσθεσε.

«Ακόμα και της συντήρησης κατεστημένων εντός και εκτός της Δημόσιας Υπηρεσίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια τούς βρίσκουμε απέναντι μας».

«Γίνεται εδώ και 30 χρόνια λόγος για κατάργηση του καταλόγου διοριστέων. Απέναντι σε αυτό τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό, οι ακοίμητοι φρουροί των κατεστημένων και των βασιλείων, οι του ΑΚΕΛ», ανέφερε.

«Ενδείκνυται να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση των νοσοκομείων. Βρίσκουμε απέναντι μας τις δυνάμεις της συντήρησης του ΑΚΕΛ», πρόσθεσε.

«Χθες ψηφίσαμε την αποκρατικοποίηση των λιμανιών. Απέναντι μας οι του ΑΚΕΛ. Απέναντι μας ήταν και όταν αποκρατικοποιούσαμε τα αεροδρόμια το 2000, αλλά ήταν οι ίδιοι που με ιδιαίτερη υπερηφάνεια έκοβαν την κορδέλα των εγκαινίων», συμπλήρωσε.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «αυτή τη μάχη των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης με τις δυνάμεις της συντήρησης και τους ακοίμητους φρουρούς της διατήρησης των βασιλείων, κερδισμένος θα βγει ο πολίτης», προσθέτοντας πως «και αυτό γιατί θα κερδίσουμε τη μάχη του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων».

«Φτάνει (πια) να συντηρούμε τα συμφέροντα των λίγων, είτε αυτά αφορούν συνδικαλιστικά, επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα», ανέφερε.

«Η μάχη για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση αφορά τους πολίτες, γι` αυτό και θα την κερδίσουμε», κατέληξε.

Απάντηση ΑΚΕΛ 

Ο εκπρόσωπος   Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του προέδρου του ΔΗΣΥ ανφερε πως αποτελεί «τίτλο τιμής για το ΑΚΕΛ η προσήλωση του στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, και πρόσθεσε:
«Κατανοούμε την απώλεια της ψυχραιμίας του κ. Νεοφύτου, και την αντικατάσταση με αφορισμούς και μύδρους κατά του ΑΚΕΛ, των υποκριτικών, εκ των πραγμάτων εκκλήσεων του για χαμηλούς τόνους. Προφανώς ενοχλήθηκε γιατί του είπαμε την αλήθεια. Την οποία επαναλαμβάνουμε για να την ακούσουν οι πολίτες, αφού ο ίδιος και η ηγεσία της παράταξης του, φαίνεται να ακούνε μόνο τους εαυτούς τους.
Για το ΑΚΕΛ σύγχρονο, προοδευτικό και ριζοσπαστικό είναι ότι ωφελεί τους πολλούς, τους αδύναμους, τους λιγότερους προνομιούχους και όχι τους ελάχιστους που ανήκουν στο πανίσχυρο οικονομικό κατεστημένο.
Η σύγκρουση με τα βασίλεια, πρέπει να αφορά όχι τα φαντασιακά αλλά τα πραγματικά βασίλεια, της οικονομικής ολιγαρχίας, του πλούτου, της πολυτέλειας και της χλιδής. Τα οποία με ευλάβεια υπηρετεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ.
Θεωρώντας ως εκσυγχρονισμό το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.
Μεθοδεύοντας ΓΕΣΥ που αντί να υπηρετεί τους πολίτες θα υπηρετεί μια χούφτα ασφαλιστικών εταιρειών.
Συσκοτίζοντας τη πρόθεση τους για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων με την ορθή θέση για αυτονόμηση τους.
Επιβάλλοντας ωράρια που αντί να εξυπηρετούν τις χιλιάδες των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, εξυπηρετούν μια χούφτα πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.
Ανοίγοντας λεωφόρους για τις εκποιήσεις σε βάρος των μικροοφειλετών και των εγγυητών τους, ώστε να υπηρετηθούν και πάλι τα συμφέροντα των τραπεζών και των τραπεζιτών.
Μεταφέροντας το χαράτσι της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας στους ώμους των πολλών και λιγότερων προνομιούχων, για να απαλλάξουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων.
Βαφτίζοντας τις αντιδραστικές απορρυθμίσεις σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων, ως αναγκαίες δήθεν μεταρρυθμίσεις.
Τερματίζοντας τη προοδευτική μεταρρύθμιση στην παιδεία, αντικαθιστώντας την με στασιμότητα και αντιμεταρρύθμιση.»