Κραυγή αγωνίας Κούρδων:Μην επιτρέψετε να σφαγιαστούν οι άμαχοι στην Κομπάνι

Πίσω από τις επιθέσεις  των Τζιχαντιστών είναι η Τουρκία καταγγέλλουν Κούρδοι διαδηλωτές στη Λευκωσία

Συνεχίστηκαν και σήμερα σε αρκετές πόλεις χωρών μελών τη Ε.Ε. μαζικές διαδηλώσεις Κούρδων  όπου σε αυτές στέλλεται το μήνυμα αγωνίας  για τους συμπατριώτες τους στην πόλη Κομπάνι όπου κινδυνεύουν κυρίω οι άμαχοι με σφγή από τους φασίστες τζιχαντιστές. Οι Κούρδοι ζητούν από τη διεθνή κοιότητα  να παράσχει επείγουσα βοήθεια στους Κούρδους που υπερασπίζονταν την Κομπάνι και να λάβει τα δέοντα μέτρα ώστε να αποφευχθεί γενοκτονίαe0c5c9b0-5046-4a39-a3ac-4fe320c7f962

Σήμερα οι Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο κατασκήνωσαν, ως εκδήλωση συνεχούς διαμαρτυρίας για την πολιορκία της Κομπάνι έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Λευκωσίας, από όπου πορεύτηκαν προς τη Γαλλική Πρεσβεία.Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παρέμβαση της Γαλλίας ως μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να τερματιστεί η πολιορκία της Κομπάνι από τους Τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους, να ενισχυθούν με όπλα οι Κούρδοι και να βοηθηθούν οι άμαχοι να εξέλθουν από τον κλοιό, που έχει σχηματιστεί από τις τρεις πλευρές της Κομπάνι από τους Τζιχανιστές και την τέταρτη από την Τουρκία.

Η εκδήλωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία έληξε ειρηνικά, αφού αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε υπόμνημα προς τη γαλλική Κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν στην αγγλική γλώσσα συνθήματα όπως ‘Σώστε την Κομπάνι, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος του Ισλαμικού Κράτους, Καλούμε την Αμερική, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις δυτικές χώρες να σώσουν την Κομπάνι από τα τέρατα του Ισλαμικού Κράτους’.Κρατούσαν ακόμα φωτογραφίες του Αμπτουλάχ Οσταλάν και φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο αποκαλούσαν φασίστα.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των Κούρδων ανέφεραν ότι για 29 μέρες οι Τζιχανιστές κτυπούν την Κομπάνι, η οποία αφέθηκε αβοήθητη από τα μεγάλα κράτη που αποφάσισαν να ανοίξουν μέτωπο με τους Τζιχανιστές.

Χτυπούμε την πόρτα των ισχυρών κρατών που άνοιξαν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους να ανοίξουν δίοδο αφαλούς διαφυγής των αμάχων που βρίσκονται ενώπιον κινδύνου σφαγιασμού, ανέφεραν διατυπώνοντας ερωτήματα για τους λόγους, για τους οποίους οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι έμειναν χωρίς ενίσχυση με οπλισμό και πυρομαχικά.

Επίσης ανέφεραν ότι πίσω από τις επιθέσεις των Τζιχανιστών βρίσκεται η Τουρκία, η οποία δεν επιθυμεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους, η οποία έκλεισε τα σύνορα της ώστε οι πολιορκημένοι άμαχοι να μην έχουν διέξοδο.

Περαιτέρω ανέφεραν ότι λόγω της Τουρκίας οι μαχητές του Κουρδιστάν δεν μπορούν να περάσουν στην Κομπάνι για να προσφέρουν βοήθεια στους υπερασπιστές της.

Είπαν ακόμα ότι οι Κούρδοι ανά τον κόσμο διαδηλώνουν ώστε να βοηθηθεί η Κομπάνι.

“Η Γαλλία ακόμα να αναλάβει την ευθύνη της, οι Κούρδοι που την υπερασπίζονται δεν ζητούν στρατό αλλά όπλα για να αντισταθούν και οδό διαφυγής των αμάχων που κινδυνεύουν με σφαγιασμό” κατάγγειλαν.