Νέες προτάσεις σε 15 μέρες για την διαμόρφωση της Λεωφόρου Τσερίου

Οδηγίες στους αρμόδιους λειτουργούς των Δημοσίων Έργων και της Πολεοδομίας, να επανέλθουν σε 15 μέρες με συγκεκριμένες προτάσεις/εισηγήσεις για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της λεωφόρου Τσερίου, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον των ενδιαφερομένων, δόθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής ευρείας σύσκεψης aporriptoun-schediasmous-gia-ti-leof-tseriou-oi-katastimatarches-thυπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος δήλωσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, οι Γενικοί Διευθυντές του ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, ο Έπαρχος Λευκωσίας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Δημοσίων Έργων, της Πολεοδομίας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Καταστηματαρχών Λεωφόρου Τσερίου.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά από τη συνάντηση και απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι άκουσαν τις ανησυχίες των εκπροσώπων της Ομάδας Πρωτοβουλίας, οι οποίοι ανησυχούν για το αν θα διατηρηθεί η εμπορικότητα του δρόμου για τους καταστηματάρχες, αλλά και για την όχληση που μπορεί να προκληθεί στους κατοίκους όταν θα γίνει η βελτίωση/αναβάθμιση της λεωφόρου.

“Έχουμε δώσει οδηγίες στους αρμόδιους λειτουργούς των Δημοσίων Έργων και της Πολεοδομίας, να επανέλθουν σε 15 μέρες με συγκεκριμένες προτάσεις/εισηγήσεις, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον των ενδιαφερομένων. Πιστεύω ότι θα διασκεδάσουμε αυτές τις ανησυχίες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για έργο που πρέπει να γίνει, αλλά να γίνει με το λιγότερο δυνατό επηρεασμό ή ζημιά των κατοίκων και των καταστηματαρχών και έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το κορυφαίο θέμα της ασφάλειας», δήλωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με το επιχείρημα που προβάλλεται από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, ότι η μελέτη χρονολογείται από το 2002 και κατά πόσο τα αρμόδια Τμήματα της Κυβέρνησης είναι πρόθυμα να αποδεχτούν κάποιες από τις εισηγήσεις τους, ο κ. Χάσικος είπε ότι ο ίδιος δεν θέλει να μπει σε αυτές τις λογικές.

«Εμπιστεύομαι», συνέχισε, «τις Υπηρεσίες του Κράτους, ιδιαίτερα γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε τίθεται θέμα εξυπηρέτησης συμφερόντων ούτε θέλει κανείς να προκαλέσει ζημιά στους κατοίκους ή στους καταστηματάρχες. Πάντα, ενόψει αλλαγών, υπάρχουν αντιρρήσεις ή διαφωνίες. Αυτά είναι που προσπαθούμε σήμερα να διασκεδάσουμε, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και λογικά επιχειρήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε, θέλουμε να γίνει το έργο πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Ένας δρόμος δεν γίνεται για να εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους ή τους καταστηματάρχες της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά για να εξυπηρετήσει το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Έχουν λόγο αυτοί που κατοικούν ή είναι εμπορευόμενοι εκεί, αλλά όχι το μοναδικό/αποκλειστικό λόγο».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημήτρης Μπαλαούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι κατά της ανάπλασης της λεωφόρου Τσερίου καθότι ο υφιστάμενος δρόμος έχει πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Διευκρίνισε, παράλληλα, σε σχέση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο, ότι «η διαφωνία αφορά στο σχεδιασμό του δρόμου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα επιστρέψουμε σε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο, (σε 15 περίπου μέρες), εφόσον ο ΥΠΕΣ έδωσε οδηγίες για κάποιες αλλαγές (στο σχεδιασμό) σε σχέση με τα πεζοδρόμια και τους χώρους στάθμευσης».