Συμμαχία Πολιτών:«H Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη της προς τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας»

 

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της καλεί τη Βουλή είτε με ηφισμα της να άρει την εμπιστοσύνης της προς τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είτε το Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας να ζητήσει την παραίτηση της κα. Γιωρκάτζη.Αφού επισημαίνει πως κούραση και αγανάκτηση προκαλεί πλέον η κα. Γιωρκάτζη giorkatzi-i-kentriki-etoimazei-metra-gia-daneismo-pragmatikis-oikonomias-thσημειώνει:

Από τον Μάρτιο του 2014 που ανέλαβε τη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, η κα. Γιωρκάτζη κατάφερε να απασχολεί με αρνητικό τρόπο την κοινή γνώμη:
τη μια για το συμβόλαιο της, την άλλη για τη σύνταξη της, αργότερα για τη διαπλοκή στο θέμα Βγενόπουλου με τη θυγατέρα της, αν ακόμη δουλεύει η θυγατέρα της στον πατέρα της και πάει λέγοντας. Για τα ουσιαστικά, τα φλέγοντα θέματα όπως οι αναδιαρθρώσεις δανείων, η απλοποίηση της οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας, η ουσιαστική μείωση των επιτοκίων και μια σειρά από άλλες ωφέλιμες για την κυπριακή οικονομία κινήσεις, η κα. Γιωρκάτζη εμφανίζεται αδύναμη ή απρόθυμη να επιτελέσει το καθήκον της.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος και τη διόρισε, χαρακτηρίζεται από αναβλητικότητα και αδυνατεί να δώσει λύση, αφήνοντας στο έλεος του ένα θεσμό που η Διοικητής του φαίνεται να μην μπορεί να φέρει εις πέρας τα τόσο σοβαρά και νευραλγικά καθήκοντα που της ανατέθηκαν.

Ως Συμμαχία Πολιτών προτείνουμε όπως:
• η Βουλή εκδώσει ψήφισμα με το οποίο να άρει την εμπιστοσύνη της προς τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
• Το Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει την παραίτηση της κα. Γιωρκάτζη για να διασωθεί η αξιοπιστία του θεσμού.

Φτάνει πια. Εδώ η οικονομία μας καίγεται και η κοινωνία μας αναγκάζεται να ασχολείται με τα οικογενειακά της κα. Γιωρκάτζη.
Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στην ιστορία της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά αυτός ο κρίσιμος θεσμός.»