Κώστας Βήχας:Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πεινούν

Παρέλαβε το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

 

«Το βραβείο που μου απονέμεται σήμερα, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο, ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πεινούν και αυτό το πρόβλημα γίνεται αποδεχτό. Ας ενώσουμε τα χέρια να γίνουμε πιο δυνατοί imagewγια να προσφέρουμε». Με αυτά τα λόγια ο ηθοποιός Κώστας Βήχας παρέλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2020, σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.
Φανερά συγκινημένος, ο Κώστας Βήχας ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα του.

Ευχαρίστησε θερμά πολίτες που ενισχύουν οικονομικά και  βοηθούν  στην εκτέλεση του έργου του. Ευχαρίστησε  ιδιαίτερα τον Πρόεδρο  της  ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους για την προσφορά του και την πρόθεση του να φροντίσει ώστε «μεγάλο μέρος των χρημάτων του ποδοσφαίρου να δοθούν φέτος το Πάσχα, στα παιδιά απόρων οικογενειών που τα έχουν ανάγκη».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι  η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, την πόλη «όπου  ανέπτυξε την ανθρωπιστική του δράση ο κ. Βήχας, στηρίζοντας μεγάλο αριθμό συμπολιτών του, δράση που μπορούν να επιβεβαιώσουν οι παρευρισκόμενοι».

Όπως είπε η χαρά του είναι μεγαλύτερη, «καθώς λίγο νωρίτερα στη Λευκωσία είχαμε την τιμή να αποδώσουμε ακόμα ένα μετάλλιο σε μια άλλη συμπατριώτισσα μας, στην Καθηγήτρια Πανεπιστημίου κυρία Στέφανη Σιάηλου, καθώς η Κύπρος είχε φέτος δυο νικητές, γεγονός ιδιαιτέρως τιμητικό θα έλεγα».

Παρουσιάζοντας τον θεσμό του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη, που έχει θεσπίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κεττής  ανέφερε  ότι απονέμονται μόνο 50 τέτοια βραβεία κάθε χρόνο, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τη μικρή μας χώρα, η φετινή βράβευση δύο Κυπριών.

«Ο Κώστας Βήχας προσφέρει στους αστέγους, στους ανέργους, αλλά και χιλιάδες οικογένειες απόρων σ’ ολόκληρη την Κύπρο, βοήθεια την οποία έχει εντατικοποιήσει με την έναρξη της πανδημίας.  Δίνει επίσης μάχη για τους ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν πληγεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος είχε προτείνει τον γνωστό ηθοποιό για το βραβείο.  Το έργο του Κώστα Βήχα εξήραν επίσης οι ευρωβουλευτές,  Λουκάς Φουρλάς, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης , ανέφερε ότι ο Κώστας Βήχας τιμά την πόλη, τιμά την Κύπρο ολόκληρη και με το βραβείο αυτό «τιμάται για την προσφορά του σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, για την αγάπη του προς το συνάνθρωπο,  τιμάται όμως και  για την ανθρωπιά του».

Η ειδική πανηγυρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες για το σύνολο των νικητών από όλες τις χώρες μέλη, αναμένεται να  πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.