Συμφωνία RDIF με Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία για κοινή παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

 

Συμφωνίες με εταιρείες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την έναρξη κοινής παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κίριλ Ντμιτρίεφ.

sputnik-1024x683«Από την έναρξη της μάχης κατά της πανδημίας το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων έχει ταχθεί υπέρ του ενεργούς συντονισμού με όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων από την Ευρώπη, και είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις. Το RDIF έχει ήδη φτάσει σε συμφωνίες με εταιρείες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την έναρξη παραγωγής του Sputnik V. Για την ώρα υπάρχουν επιπλέον συζητήσεις για την ώθηση της παραγωγής στην ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει την έναρξη προμήθειας του Sputnik V στην ευρωπαϊκή αγορά μόλις δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Εργαζόμαστε ενεργά με τον EMA στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης. Επίσης, το RDIF και οι συνεργάτες είναι έτοιμοι να αρχίσουν προμήθειες σε εκείνες της χώρες της ΕΕ που αναγνωρίζουν ανεξάρτητα το Sputnik V» δήλωσε ο Ντιμιτρίεφ.

Νωρίτερα, το Reuters αποκάλυπτε ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες εξέταζαν την έναρξη συζητήσεων με το RDIF, το οποίο έχει την ιδιοκτησία του εμβολίου.

Έως σήμερα το Sputnik V έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε 50 χώρες. Τον Φεβρουάριο, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως που καταχωρήθηκε κατά του κορονοϊού. Η Σλοβακία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Βόρεια Μακεδονία ακολούθησαν.

Στις αρχές Μαρτίου, το RDIF ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει να προμηθεύσει το εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο, μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ, την εμπιστοσύνη τους προς το εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19, Sputnik V, εκδηλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς πολλές χώρες ολόκληρου του πλανήτη ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την πανδημία.