Στη Βουλή το θέμα προμήθειας εμβολίων κορωνοϊού από τρίτες χώρες

pavlos_mylonasΣτην Επιτροπή Υγείας της Βουλής θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη το θέμα της έλλειψης των  εμβολίων κατά του κορωνοϊού και η ανάγκη προμήθειας από τρίτες χώρες. Το θέμα εν΄γαψαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνά και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Παύλος Μυλωνά αναφέρει:

“Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής το θέμα που εγγράψαμε με τον συνάδελφο Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη με τίτλο «Η ιδιότητά μας ως κράτους-μέλους της ΕΕ και η δυνατότητα έγκρισης από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας εμβολίων κατά του COVID-19 από τρίτες χώρες».
Γράψαμε το πιο πάνω θέμα με αφορμή πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή και εξασφάλισαν άδεια για προμήθεια του ρωσικού εμβολίου για να ενισχύσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.
Οι αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αποτελεσματικότητά του, που ενισχύουν την αξιοπιστία του, οι διμερείς συμφωνίες που έχουμε υπογράψει διαχρονικά με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον τομέα της υγείας αλλά και οι προσδοκίες για γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού μας ενισχύουν την άποψή μας ότι το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση πρέπει να μας ενημερώσουν για ενδεχόμενες ενέργειες για προμήθεια εμβολίων από τρίτες χώρες. Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα προμηθειών της Pfizer και αποτελεσματικότητας της AstraZeneca, η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί και αλλού.”