Η Ρωσία απέλασε τρείς διπλωμάτες της ΕΕ για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες υπέρ του Ναβάλνι

 

Η Ρωσία απέλασε τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες, από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, με την αιτιολογία ότι παρευρέθηκαν σε παράνομες συγκεντρώσεις για την υποστήριξη του Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφεραν πηγές της ΕΕ.

Μάλιστα, η απέλαση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μεταξύ του ανώτερου διπλωμάτη της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο ύπατος εκπρόσωπος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ελπίδα του να εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V από τις ελεγκτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, πηγή στη Μόσχα είπε σε δημοσιογράφους ότι ένας Σουηδός διπλωμάτης συμμετείχε σε μια μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη στις 23 Ιανουαρίου. Η σουηδική πρεσβεία δήλωσε ότι ο διπλωμάτης απλά παρακολουθούσε. Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις ενέργειες των δυτικών πρεσβειών σχετικά με την παρουσία διπλωματών στη δίκη στην υπόθεση Ναβάλνι, δήλωσε ότι η Μόσχα θα το επεξεργαστεί.