Ο Τσαβούσογλου και τα κατακουρελιασμένα από την Τουρκία ψηφίσματα του ΟΗΕ

Καταγγέλλει την  επίσκεψη Πομπέο στη Δυτική Όχθη  και παρασιωπά το «πικνικ» Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου

 

720_182570_f02c0901a2-91c07ba52d7dac48Καταγέλαστη εμφανίζεται ακόμα μια φορά η Τουρκία η οποία παρασιωπά τις δικές της παρανομίες και κοιτάζει στην «αυλή » των άλλων. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως σοβαρό βήμα ενάντια στα ψηφίσματα του ΟΗΕ  την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σε Ισραηλινούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η επίσκεψη (19 Νοεμβρίου) του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ως μέρος του συνεχιζόμενου ταξιδιού του στο Ισραήλ, αποτελεί πολύ σοβαρό βήμα ενάντια στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που υπογραμμίζουν την παράνομη εποίκηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και κυρίως με το ψήφισμα 2334 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι μόνιμο μέλος”.

“Πίσω από αυτήν την επίσκεψη βρίσκεται ο σκοπός της νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτού του είδους τα μονομερή βήματα  που γίνονται ανεύθυνα δεν μπορούν να βλάψουν τις διεθνείς παραμέτρους που έχουν τεθεί για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ καθώς και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του παλαιστινιακού λαού”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση “αυτού του είδους οι  προμελετημένες ενέργειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων αδελφών μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να υπερασπιζόμαστε τη δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προφανώς θεωρεί «νόμιμο» τον εποικισμό των κατεχομένων από την Τουρκία κυπριακών εδαφών παρά τα τόσα και τόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ , ενώ ο Τσαβούσογλου είχε προετοιμάσει την παράνομη κάθοδο Ερντογάν και του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων  -Μπαχτσελί για πικνικ στην πόλη της Αμμοχώστου.