Στα 48 τα θετικά αποτελέσματα από 3.049 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για κορωνοϊό


 imagewΣύνολο 48 θετικών αποτελεσμάτων προέκυψαν την Τετάρτη από 3.049 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον νέο κορωνοϊό που διενεργήθηκαν παγκύπρια.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι προχωρά κανονικά το πληθυσμιακό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκύπρια με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), τα οποία χρησιμοποιούνται ενισχυτικά των μοριακών εξετάσεων (PCR test) στην προσπάθεια για έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη διενεργήθηκαν συνολικά 3,049 rapid tests από τις 11 κινητές μονάδες δειγματοληψίας, από τα οποία προέκυψαν 48 θετικά αποτελέσματα.

Στην Λεμεσό έγιναν 1.031 τεστ και το σύνολο των θετικών ήταν 20. Στην Πάφο έγιναν 758 τεστ με 3 θετικά Στην Λευκωσία έγιναν 611 τεστ και βρέθηκαν 12 θετικά. Στη Λάρνακα τα θετικά κρούσματα ήταν 7 από σύνολο 347 τεστ και στην Αμμόχωστο έγιναν 302 τεστ και βρέθηκαν 6 θετικά.

Τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test).