Ανησυχία για τον αριθμό κρουσμάτων στο Λύκειο Λατσιών, εκφράζει ο Δήμαρχος Λατσιών, αύριο αρχίζουν τα rapid test

imagewΤην διεξαγωγή δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID – 19 (rapid test) αρχίζει από αύριο ο Δήμος Λατσιών, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Λατσιών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς εκφράζει την ανησυχία του για τον αριθμό κρουσμάτων στο Λύκειο Λατσιών, ο οποίος έχει ξεπεράσει τα 20.

Ερωτηθείς για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή Λατσιών, ο κ. Πιτταράς είπε ότι πρώτα ήταν τα κρούσματα με τον Οίκο Ευγηρίας «Τιμόθεο» και μετά ήταν τα κρούσματα στο Λύκειο.

«Εμένα με ανησύχησε περισσότερο η υπόθεση με το Λύκειο, διότι τα παιδιά του Λυκείου είναι ασυμπτωματικά και είναι πολύ εύκολο να μεταδώσουν τον ιό παρακάτω», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε πάρα πολύ κόσμο ηλικιωμένο στα Λατσιά. Έχουμε τρεις συνοικισμούς προσφύγων και δύο αυτοστέγασης προσφύγων που διαμένουν μέσα άνθρωποι, οι οποίοι όταν ήρθαν εδώ ήταν 30 χρονών και τώρα είναι πέραν των 75».

Αντιλαμβάνεστε, σημείωσε, «ότι ανησυχώ για την υγεία των συγκεκριμένων Δημοτών μου. Και από την ώρα που τα εγγόνια τους ή τα παιδιά των ανθρώπων αυτών έρχονται σε επαφή με τους γονείς τους είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουμε.  Το τρέξαμε και είναι με μεγάλη μας χαρά που είδαμε ότι ο Υπουργός Υγείας έχει ανταποκριθεί στο αίτημα μας και από αύριο ξεκινούν τα rapid test να γίνονται στο Δήμο μας».

Σε ερώτηση αν η διεξαγωγή των rapid test αφορά μόνο τους δημότες Λατσιών, ο κ. Πιτταράς απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «είναι για τους δημότες μας, γιατί το πρόβλημα είναι στο Δήμο μας που επικεντρώνεται αυτή την στιγμή».

«Θεωρώ ότι σε τρεις με τέσσερις ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά έχω κάνει έκκληση στον κόσμο να περιοριστεί και να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των τεστ, ο Δήμαρχος Λατσιών είπε ότι έχει οριστεί για τη διενέργεια των ελέγχων ο περίβολος της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

«Θα υπάρχουν εκεί τροχονόμοι του Δήμου, οι οποίοι θα καθοδηγούν τον κόσμο. Προτρέψαμε τον κόσμο από τις 9 μέχρι τις 12 να πάνε οι μεγάλοι στην ηλικία για να τους γίνει το τεστ και από τις 12 μέχρι τις 5 να πάνε οι υπόλοιποι δημότες μας. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια τάξη και σιγά – σιγά όσοι ενδιαφέρονται θα κάνουν όλοι το τεστ. Με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα μείνουν και άλλες μέρες, δεν θα είναι μόνο αύριο και μεθαύριο. Θα υπάρξουν και άλλες μέρες μέχρι που έχει κόσμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το μέγεθος του προβλήματος στο Λύκειο Λατσιών, ο κ. Πιτταράς είπε ότι αύριο θα γίνουν τεστ και στο Λύκειο, όπως πληροφορήθηκε από τον Λυκειάρχη.

«Θεωρώ ότι εκεί θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Αν φανεί ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά, από εκεί και πέρα νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είμαι αρμόδιος για να πω, αλλά θεωρώ ότι από την ώρα που περάσαμε τα 20, που τα έχουμε ξεπεράσει, ότι το θέμα θα πρέπει να το δούμε λίγο με παραπάνω θέρμη», συμπλήρωσε.

Σε μήνυμα του προς τους δημότες των Λατσιών, ο κ. Πιτταράς τους κάλεσε να προσέχουν, προσθέτοντας ότι «ο κορωνοϊός είναι μια ύπουλη αρρώστια».

«Εάν εφαρμόσουμε τα όσα λένε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και φοράμε την μάσκα μας και δεν κυκλοφορούμε άσκοπα, και τηρούμε τα μέτρα, θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα», σημειώνει.

Να σταθούμε, προσθέτει, «με σοβαρότητα και θα πάνε όλα καλά».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «από την ώρα που βγήκαμε μπροστά, από την ώρα που κάναμε το πρόβλημα μας γνωστό, από την ώρα που μας έδωσαν σημασία, από την ώρα που ξεκίνησαν και γίνονται τεστ, από την ώρα που ακούστηκε ο κόσμος έχει δει το θέμα σοβαρά».

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «όταν εφαρμόσουμε αυτά τα οποία λένε τα πρωτόκολλα και να κάνουμε και τα τεστ μας και να είμαστε και λίγο πιο προσεχτικοί με αυτά που κάνουμε, πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που παρουσιάστηκε».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λατσιών αναφέρει ότι μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λατσιών κ. Χρίστου Πιτταρά προς το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε την διεξαγωγή δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID – 19.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Στα πλαίσια εξάλειψης της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα, το Υπουργείο Υγείας προσφέρει δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για COVID – 19 στους πολίτες με την μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Το πρόγραμμα ελέγχου που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 16/11/2020, συνεχίζει με την περίληψη της περιοχής των Λατσιών. Καλούμε όλους τους πολίτες και ειδικά όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς, επαγγελματίες πρώτης γραμμής να προσέλθουν για το δωρεάν έλεγχο».

Σημειώνει ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στον περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11/20 από τις 09:00πμ – 5:00μμ.

«Καλούμε όλους τους δημότες που θα προσέλθουν να τηρούν τις αποστάσεις, να φέρουν προστατευτικές μάσκες και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες των υπαλλήλων του Δήμου που θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τη μονάδα νοσηλευτών που θα διενεργούν τις δειγματοληψίες. Προτρέπονται πρόσωπα ηλικίας άνω των 65 ετών, όπως παρουσιαστούν από τις 09:00πμ – 12:00μμ για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας και για τη δική τους ασφάλεια. Μένουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από τον κορωνοϊό. Χέρια-Μάσκα-Απόσταση», καταλήγει ο Δήμος, στην ανακοίνωση του.