Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου

imagewΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η δημοφιλής ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

Τον θάνατο γνωστοποίησε η κόρης της Κούλα, η οποία ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η Έλλη Κυριακίδου απεβίωσε σήμερα στις 11.00πμ.

Τον τελευταίο καιρό η γνωστή ηθοποιός νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με την κηδεία της Έλλης Κυριακίδου θα ανακοινωθούν από την οικογένεια αργότερα.

Η Έλλη Κυριακίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Στα 15 της παντρεύτηκε ενώ μέχρι τα 19 της απέκτησε τρία κορίτσια, και λίγο αργότερα γεννήθηκε και η τέταρτη κόρη της, η ηθοποιός Ντόρις Κυριακίδου. Φοίτησε στην Ιδιωτική Σχολή Λεμεσού Μέσης Εκπαίδευσης (6ο Γυμνάσιο Λεμεσού) και στη Δραματική Σχολή Στανισλάβσκι.

Το 1952 πήρε την απόφαση να εμφανιστεί στο θέατρο, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός με την Κυπριακή Σκηνή και τον Πειρασμό του Ξενόπουλου. Τρία χρόνια αργότερα της γίνεται πρόταση από το Κυπριακό Θέατρο να παίξει στο έργο “Βαθιές είναι οι ρίζες μας” με τον Ανδρέα Μούστρα και ένα χρόνο μετά μεταναστεύει στο Κογκό.

Επέστρεψε το 1960 και μέχρι το 1962 που ιδρύθηκε  ο ΟΘΑΚ συνεργάστηκε με τους “Ενωμένους Καλλιτέχνες” και το Κυπριακό Θέατρο. Από εκεί άρχισε μια θεατρική πορεία που κράτησε 57 χρόνια στο σανίδι μέχρι το 2009 που αποχαιρέτησε το θεατρικό κοινό με το έργο “Περσόνα” του Μπέργκμαν, που η ίδια επέλεξε.

Συνεργάστηκε με το ΡΙΚ σε ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές, όπως και με την ΕΡΤ και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε σε επιθεωρήσεις, κωμωδίες, οπερέτες, δράματα και τραγωδίες. Έλαβε μέρος σε έργα κλασσικών συγγραφέων και νεοτέρων καθώς και Κυπρίων.