Θλίψη εκφράζει η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου για το θάνατο της Άλκηστις Παυλίδου

imagewΘλίψη εκφράζει η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου  για τον θάνατο της πολυαγαπημένης και σπουδαίας, όπως αναφέρει, συναδέλφου τους Άλκηστις Παυλίδου.

Στην ανακοίνωση, η οποία αναρτάται στην σελίδα της Ένωσης στο Faceboo, αναφέρεται ότι η Άλκηστις γεννήθηκε στη Λευκωσία.

Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

«Η Άλκηστις μας, έφυγε μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις κόρες της Χριστίνα και Κύνθια, στον αδελφό της Νίκο Χαραλάμπους και σε όλη την οικογένεια της», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου.

Συλλυπητήρια Ινστιτούτου Πολιτισμού

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού με ανακοίνωση του αφού εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Άλκηστις Παυλίδου, αναφέρει:

“Η Άλκηστις Παυλίδου αφιέρωσε ολόκληρή της τη ζωή στο θέατρο αφού από παιδί συμμετείχε σε προγράμματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Απόφοιτος, αργότερα, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, συνέχισε την προσφορά της τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αλλά και με ιδιωτικούς οργανισμούς.

Έχει συμμετάσχει σε σωρεία θεατρικών, ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και
κινηματογραφικών παραγωγών και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το Κυπριακό κοινό αφού πέραν από το ταλέντο της ξεχώρισε για την πραότητα του χαρακτήρα της και το χαμόγελο της.

Η προσφορά της στα θεατρικά δρώμενα του τόπου είναι ανεκτίμητη και η απώλεια της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.”