Ερντογάν: «Σάπια δένδρα» όσοι αντιστέκονται στην Τουρκία

imagewΑυτοί που προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην περιοχή μας ετοιμάζουν το τέλος τους, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί με διάλογο.

Σε δηλώσεις, έπειτα από τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “συνεχίζουμε αδιάκοπα τις δραστηριότητες γεώτρησης στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα”, προσθέτοντας ότι “από τη μια κάνουμε προσπάθειες να εμποδίσουμε την διάδοση της πανδημίας και από την άλλη προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο με όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνατότητές μας”.

“Πρώτα ο Αλλάχ με τα νέα αποθέματα που θα βρούμε με τις εργασίες μας στην Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο θα κάνουμε το λαό μας να χαρεί ακόμη περισσότερο”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και να επιβάλουν τα επιχειρήματά τους και τους χάρτες τους στην ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να προσεγγίζουν το τραπέζι της διπλωματίας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι “αυτοί που προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην περιοχή μας και στον κόσμο μόνο και μόνο εξαιτίας της εχθρότητας τους ενάντια στην Τουρκία στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το τέλος τους με τα δικά τους χέρια”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε πως «εκείνοι που ορθώνονται μπροστά μας είναι σαν τα δέντρα που έχουν σαπίσει από μέσα» και «σαν ένα κορμό που αποτελείται από ένα κέλυφος που με την πρώτη καταιγίδα κινδυνεύει να καταστραφεί».

“Στην Κύπρο, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και οπουδήποτε υπάρχουν διαφωνίες εμείς δεν απλώνουμε χέρι στα δικαιώματα, το δίκαιο και την τιμή κανενός», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε μόνο να γίνονται σεβαστά τα δικά μας δικαιώματα, το δίκαιό μας και τα κέρδη μας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι απευθύνει «έκκληση να μάθουν για τις πραγματικότητες αυτής της χώρας”.

«Ούτε εμείς θέλουμε μια χούφτα φιλόδοξους οι οποίοι τρέφονται με την ένταση να οδηγήσουν τη χώρα τους σε καταστροφή για πολιτικό κέρδος”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Υπονοώντας και πάλι την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως “η επιμονή του «όλα είναι δικά μου» εναντίον μιας χώρας που έχει 83 εκατομμύρια πληθυσμό και 780.000 τετρ. χλμ έδαφος, «δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε δυνατόν».

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατέληξε λέγοντας ότι “εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και συμφωνία”.