Το AΚΕΛ για τη διασύνδεση κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με Τουρκία

Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυβέρνηση για διγλωσσία στο θέμα των κυρώσεων για τη Λευκορωσία λέγοντας πως με τις σημερινές δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αδειάζει τον ΥΠΕΞ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΕΛ με σημερινή του δήλωση αναφέρει:

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κούσιος δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΡΙΚ ότι η Κύπρος δεν διασυνδέει τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Κατά λέξη δήλωσε ότι «με κανένα τρόπο η Κύπρος δεν λέει δεν θα ψηφίσω, δεν θα συγκατατεθώ στην επιβολή των κυρώσεων στη Λευκορωσία αν δεν επιβάλετε κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι θέμα αρχών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν πρέπει να διασυνδέουμε τα δύο θέματα.
Αυτά που σήμερα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που δήλωνε σε πανηγυρικούς τόνους ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδης ότι επιδίωξε και πέτυχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών. Δήλωνε ότι πέτυχε τη διασύνδεση των δύο ζητημάτων και ότι -κατά λέξη- «η διασύνδεση -που επιδιώξαμε- έγινε από την πλειοψηφία των εταίρων μας αποδεκτή».
Ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης; Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ισχύει και με ποια θέση τελικά θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διγλωσσία της κυβέρνησης αυτοακυρώνει την χώρα και αποκαλύπτει ότι πόρρω απέχουν οι πανηγυρισμοί από την πραγματικότητα.”