Παραλήρημα από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων : Τους Έλληνες τους περιμένει ο πνιγμός

Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί ο τουρκικός τύπος

 

bahceliΤις προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας, μαζί με τις πολεμικές ιαχές του τουρκικού τύπου συμπληρώνουν απίστευτα εθνικιστικά παραληρήματα Τούρκων πολιτικών παραγόντων.

Σε ένα τέτοιο εθνικιστικό παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αφορμή την αντίδραση της Ελλάδας στην τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στάση της Αθήνας στον πόλεμο νεύρων της Άγκυρας μέσω του Oruc Reis.

Κανείς δεν θα μας εγκλωβίσει στην Ανατολία

Συγκεκριμένα ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Ντ. Μπαχτσελί προέβη σε φραστικές απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός»

Σε ανακοίνωσή του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά. Αλλά όλοι ξέρουν και ο τουρκικός λαός τι κάνει στους εχθρούς. Ο τουρκικός λαός δεν αστειεύεται. Όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός.

Το αποτέλεσμα των προκλήσεων στα χωρικά μας ύδατα, είναι η βύθιση, οι κοιλιές των ψαριών, ο βυθός. Κανένας δεν θα μπορέσει να εκδιώξει την Τουρκία από την Μεσόγειο, να μας εγκλωβίσει στην Ανατολία».

Η Γαλάζια πατρίδα περιλαμβάνει και την …Κύπρο

Σημειώνεται ότι χτες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις του είχε υπογραμμίσει ότι «η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο».

Αναλυτικά το γεμάτο πολεμικές απειλές μήνυμα του κ. Ακάρ  ανέφερε ότι «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων  της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Έτοιμοι για …σύγκρουση

Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί και ο τουρκικός τύπος αφορμή την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis.Σε σημερινά δημοσιεύματα, προβάλλουν την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας και μιλούν ακόμη και για την πολεμική ικανότητα της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak που έχει τίτλο «είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση».

Χθες ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ  με μια σειρά από παραληρηματικά «τιτιβίσματα» έκανε το άσπρο μαύρο ως προς την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλώντας με πόλεμο όποιον εναντιώνεται στην στρατηγική της «γαλάζιας πατρίδας».

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, κάθε ανομία που αγνοεί την “Μπλε Πατρίδα” μας είναι καταδικασμένη να χαθεί. Το κράτος μας έχει τη βούληση, την αποφασιστικότητα, την ευκαιρία και την ικανότητα να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο και τα συμφέροντα της “ΤΔΒΚ”. Οι οδηγίες του Προέδρου μας είναι σαφείς και προφανείς» ανέφερε σε ένα από τα tweets του ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.