Ο Βασίλης Δημητριάδης ανέλαβε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

 

imagewΜε την παρότρυνση προς τον Βασίλη Δημητριάδη και τους μέχρι πρότινος συνεργάτες της να συνεχίσουν να πιστεύουν στις προοπτικές της Κυπριακής Ναυτιλίας, η Νατάσα Πηλείδου παρέδωσε σήμερα τη θέση της στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως  αυτό βρίσκεται «σε εξαιρετικά χέρια».

Συγκινημένη η Νατάσα Πηλείδου αποχαιρέτισε το προσωπικό του Υφυπουργείου και δέχθηκε τις ευχές τους για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ όπως είπε, για την ίδια κλείνει ένας ιδιαίτερα σημαντικός κύκλος της ζωής της  «για τον οποίον αισθάνομαι και ευγνώμων και περήφανη, γιατί πιστεύω πως πολλούς από τους στόχους που είχαμε θέσει πριν από 2,5 χρόνια όταν ξεκινήσαμε σαν Υφυπουργείο, τους έχουμε πετύχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό».

«Αυτό το οφείλω στη συλλογική προσπάθεια και θα ήθελα να τονίσω πόσο σκληρά δουλεύει όλο το Υφυπουργείο, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και με τους συναδέλφους εδώ αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες, με τους οποίους πιστεύω πως είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το κοινό μας όραμα», συμπλήρωσε.

Τόσο η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών όσο και το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, συνέχισε, δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά μαζί μας, ούτως ώστε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, «με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εταιρείες που έχουν παρουσία στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένες στο ναυτιλιακό μας σύστημα, από 168 σε 242 και παρά τις διάφορες δυσκολίες, να αυξηθεί και ο στόλος μας σημαντικά, που σήμερα ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια κόρους».

Επιπρόσθετα, υπέδειξε η Νατάσα Πηλείδου το νεοσύστατο Υφυπουργείο προχώρησε σε αυτοματοποιήσεις, εκμοντερνισμό των διαδικασιών του για αποφυγή της γραφειοκρατίας, με βασικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του.

Ακόμη και εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, τόνισε «συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ποιοτικά και γρήγορα, καθώς κανένας συνεργάτης μας δεν σταμάτησε να δουλεύει, ακόμα και από το σπίτι».

Απευθυνόμενη στον νέο Υφυπουργό, η κ.Πηλείδου τον παρότρυνε να συνεχίσει να πιστεύει στις προοπτικές της Κυπριακής Ναυτιλίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο τομέας μπορεί να πάει ακόμα πιο μπροστά, παρά τις προκλήσεις.

«Ελπίζω ότι θα συνεχίσει το Υφυπουργείο να εκπροσωπεί τον δημόσιο τομέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με άτομα που ποτέ δεν κοιτάζουν  τι ώρα είναι, ποτέ δεν σκέφτονται αν είναι Σαββατοκύριακο ή απόγευμα και δουλεύουν για το καλό της Κύπρου», συμπλήρωσε.

Εκφράζοντας τη συγκίνηση της που αποχωρίζεται τους συνεργάτες  της, εξέφρασε και τη σιγουριά της πως αφήνει το Υφυπουργείο «σε εξαιρετικά χέρια», υπενθυμίζοντας ότι με τον Βασίλη Δημητριάδη υπήρξε μια «εξαιρετική συνεργασία» προηγουμένως ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας για θέματα Ναυτιλίας στην Επιτροπή Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιστεύω, κατέληξε, ότι θα δουλέψει με τον ίδιο ενθουσιασμό, με το ίδιο όραμα για την Κυπριακή Ναυτιλία, ούτως ώστε τα αποτελέσματα του Υφυπουργείου να είναι ακόμα πιο θετικά.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Δημητριάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή να τον διορίσει στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που επέδειξε προς το πρόσωπο του.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα για μένα», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος πέρασε από το κατώφλι του ίδιου κτιρίου πριν από 22 χρόνια (όταν ήταν Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας),  «με ένα κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο, την ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας».

Σε αυτό το Υφυπουργείο θεωρώ ότι θα λειτουργήσουμε ως μια ομάδα, συνέχισε «αφού μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και αγάπη για τον τομέα, τον οποίον θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε και ν’ αναπτύξουμε περισσότερο την εμπορική ναυτιλία του τόπου μας».

Είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ο τομέας έχει προοδεύσει και μετεξελίσσεται συνεχώς, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αυτής της επιτυχίας στο επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες του Υφυπουργείου, «που με τον επαγγελματισμό τους, την ευσυνειδησία και συνέπεια τους κατάφεραν να πετύχουν πάρα πολλά».

Απευθυνόμενος  προς την Νατάσα Πηλείδου, ο νέος Υφυπουργός είπε πως πρέπει να νιώθει περήφανη  για όλα όσα έχει πετύχει με τους συνεργάτες της τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι «ως καινούργια οντότητα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, επί δικής σου ηγεσίας, πέτυχε πάρα πολλά».

«Θέλω να νιώθεις περήφανη που μαζί με τους συνεργάτες σου έβαλες τη δική σου σφραγίδα και να γνωρίζεις ότι στο Υφυπουργείο φεύγεις μα παραμένεις πάντα μια από εμάς,  γιατί μια φορά στη ναυτιλία, πάντα ανήκεις στη ναυτιλία», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος εξάλλου προς το προσωπικό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, ο κ.Δημητριάδης  είπε προς προσβλέπει από τους συνεργάτες του μια αγαστή συνεργασία, «ότι  αυτό το πάθος που έχουμε για τον τομέα θα τον μετατρέψουμε σε ζήλο και σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε την Κυπριακή Ναυτιλία, να δώσουμε τις προϋποθέσεις και να βάλουμε στέρεες βάσεις έτσι που να έχουμε ένα ποιοτικό σύμπλεγμα ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, που να αποτελέσει για χρόνια πηγή ανάπτυξης και πηγή συνεισφοράς στην οικονομία του τόπου μας».

Την Νατάσα Πηλείδου αποχαιρέτισε εκ μέρους του προσωπικού ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και εδώ και έξι μήνες Αναπληρωτής ΓΔ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας,  Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος ανέφερε πως η συνεργασία ήταν άψογη, «μια δυνατή εμπειρία, ένα συναρπαστικό αλλά σύντομο ταξίδι».

Ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στην κ.Πηλείδου στα νέα της καθήκοντα ως Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως θα τα καταφέρει στις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν.

Καλωσορίζοντας τον νέο Υφυπουργό,  ο κ.Μιχαήλ είπε πως «είναι γέννημα θρέμμα της ναυτιλίας, αφού ξεκίνησε την καριέρα του και συνέχισε μέχρι το διορισμό του στον τομέα της ναυτιλίας» και σημείωσε πως θα μπορέσει , μέσα από την εμπειρία του, συνεχίσει το έργο της Νατάσας Πηλείδου.