Παγκ.Οργ.Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών:Άσβεστη η μνήμη όσων υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία


Έκκληση να «να κρατήσουμε στη μνήμη μας τις θυσίες των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και έδωσαν τη ζωή τους για να μην περάσουν τα σχέδια κατάλυσης της δημοκρατικής νομιμότητας» απευθύνει με σημερινή ανακοίνωση της Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών.

«Θυμόμαστε την ΕΟΚΑ Β, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις, τις απόπειρες δολοφονίας κατά του εκλεγμένου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου  Μακαρίου, την αποσταθεροποίηση της δημοκρατικής νομιμότητας και των δημοκρατικών αρχών. Το τυφλό μίσος όπλιζε τα χέρια ανθρώπων που σκότωναν το γείτονα και τον συμπολίτη τους αδιαφορώντας για την αξία της ανθρώπινης ζωής», προστίθεται.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών «θεωρεί το πραξικόπημα ως την  κορυφαία πράξη παραλογισμού στη  σύγχρονη ιστορία μας γιατί ήταν μια πλήρης προδοσία των αρχών της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Οι πρόεδροι αλλάζουν μόνο με εκλογές, ποτέ με σφαίρες! Για οκτώ ημέρες η Κύπρος έζησε τραγικές ημέρες που έμελλε να γίνουν ακόμα πιο τραγικές με την τουρκική εισβολή, πέντε μέρες μετά».

Αναφέρεται ακόμα ότι, στις 15 Ιουλίου 2020 θα τελεστεί και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το επίσημο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων αντιστασιακών, υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των θυμάτων που έπεσαν από τις δολοφονικές σφαίρες των πραξικοπηματιών, της ΕΟΚΑ Β’ και της χούντας των Αθηνών και καλούνται οι συγγενείς και οι τιμώντες τη μνήμη των όπως παραστούν. Θα προηγηθούν την Κυριακή, 12 Ιουλίου, πάνδημα μνημόσυνα στους ιερούς ναούς και καλούμε όλους όπως παραστούν.