Γιατροί στα κατεχόμενα προσφεύγουν στο “ανώτατο” για είσοδο χωρίς καραντίνα


 τούρκοιΟ Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος στα κατεχόμενα προσέφυγε στο “ανώτατο διοικητικό δικαστήριο” για ακύρωση της απόφασης του “υπουργικού” σε σχέση με την είσοδο στο ψευδοκράτος χωρίς οι επιβάτες να πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ozlem Gurkut σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η προσφυγή έγινε καθώς ανέμεναν να ληφθούν  πιο ρεαλιστικά μέτρα στη βάση επιστημονικών δεδομένων. Είπε ότι το σύστημα υγείας στα κατεχόμενα δεν είναι έτοιμο και ότι εάν υπάρξουν πολλές περιπτώσεις COVID-19, τότε θα υπάρξουν και πολλά προβλήματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Gurkut είπε ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ενδεδειγμένες προετοιμασίες για την πανδημία και ότι κατατέθηκε η υπόθεση τώρα, για κερδηθεί χρόνος.

Είπε ότι οι εξελίξεις και ο αριθμός των περιπτώσεων πρέπει να παρακολουθούνται στενά και τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με αυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία βρίσκεται στον κατάλογο χωρών με τον υψηλότερο κίνδυνο. «Ενώ ανοίγουμε τα `σύνορά μας` λόγω των κοινωνικών, οικονομικών, ιστορικών και εγκάρδιων δεσμών μας, θα πρέπει να υπάρξει καραντίνα σύμφωνα με την κατάσταση κινδύνου αυτής της χώρας».

Ο Gurkut είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για 3 στα 100 άτομα να έχουν τον ιό στις χώρες από τις οποίες αναμένονται αφίξεις και ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα μπορεί να μην εντοπιστούν μέσω του τεστ PCR.

Ο δικηγόρος Oncel Polili είπε ότι υπέβαλαν προσφυγή ενώπιον του “δικαστηρίου” χθες και ότι θα ακουστεί αύριο η θέση του “υπουργικού” και αργότερα θα ξεκινήσει η “δίκη”.