Τέλος ο Τζέφρι Πάιατ για την Ελλάδα

paiat«Αλλαγή φρουράς» στην αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα με τον περίφημο «ανθύπατο», τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ουσιαστικό συγκυβερνήτη της χώρας και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την κυβέρνηση της ΝΔ να εγκαταλείπει την χώρα (τουλάχιστον ως πρέσβης) στα μέσα Αυγούστου μετά από τέσσερα χρόνια παντοδυναμίας του!

Ενδιαφέρον έχει και το ποιος θα πάρει την θέση του: Σε αντίθεση με τον Τζ.Πάιατ, άνθρωπο των Κλίντον και της διπλωματίας της εποχής Ομπάμα, ένας ιδιαίτερα στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Ελίζαμπεθ Ρίτσαρντ θα είναι η νέα εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια θα είναι η πρώτη γυναίκα σε θέση πρέσβεως των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Τ.Πάιατ, ο οποίος έπεσε επάνω στην κυβερνητική αλλαγή των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016 Είχε κατηγορηθεί από συντηρητικά κέντρα των ΗΠΑ ότι δεν εξέφραζε και δεν προωθούσε την ατζέντα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί η έντονη η φημολογία ότι και η Ρωσία θα στείλει ως πρέσβειρα, το «αστέρι» της ρωσικής διπλωματίας, την Μαρία Ζαχάροβα,

Να σημειωθεί πως ο κ. Πάιατ έχει ήδη παραμείνει έναν επιπλέον χρόνο στη χώρα μας καθώς πέρυσι το καλοκαίρι πήρε παράταση η θητεία του. Είχε έρθει 14 Ιουλίου 2016 και στις 19 Αυγούστου του 2019 το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα μείνει και για το 2020. Αν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής η κυρία Ελίζαμπεθ Ρίτσαρντ σε 50 μέρες θα είναι η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.