Τουρκία: Σε πόλη επιδημίας θα μετατραπεί η πόλη των μεταλλωρύχων

Σε πόλη επιδημίας μπορεί να μετατραπεί η πόλη των μεταλλωρύχων, imagewτο Ζόνγκουλντάκ σύμφωνα με τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Γιαβούζγιλμαζ, ο οποίος ζητά να κηρυχθεί άμεσα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Αναφέρει ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην πόλη αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι επειγόντως πρέπει να κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ζοργκουλαντάκ λέγοντας ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι. “Στις εκθέσεις θανάτου για τους πολλούς καταγράφεται ως αιτία ‘πνευμονική ανεπάρκεια’ ή ‘πνευμονία’. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες απώλειες συνδέονται με τον κορωνοϊό. Ακόμη και αν το τεστ είναι θετικό η αιτία έχει ήδη περάσει στις εκθέσεις θανάτου”, αναφέρει.

Ο Τούρκος βουλευτής επισημαίνει ότι το Ζοργκουλντακ επειδή είναι πόλη μεταλλωρύχων και συνταξιούχων μεταλλωρύχων, οι ασθενείς με πνευμολογικά προβλήματα είναι πολλοί και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. “Αν δεν ληφθούν μέτρα, το Ζόνγκουλντακ θα είναι το κέντρο της επιδημίας της ανατολικής Τουρκίας. Πρέπει επειγόντως να κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Διαφορετικά η πόλη των μεταλλωρύχων μπορεί να γίνει πόλη της επιδημίας”.