Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι θα απαγορεύσει την διακίνηση των πολιτών

Κατηγορηματικά διαψεύδει η Κυβέρνηση ότι προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση της διακίνησης των πολιτών ή πλήρη αναστολή των εργασιών των επιχειρήσεων, των γραφείων ή των υπεραγορών και καταστημάτων τροφίμων, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν δικαιολογείται ο πανικός και καλώντας το λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.imagew

«Η Κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση της διακίνησης των πολιτών ή πλήρη αναστολή των εργασιών των επιχειρήσεων ή των γραφείων, πολύ δε περισσότερο των υπεραγορών και καταστημάτων τροφίμων», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπό τις περιστάσεις, όπως αυτές αξιολογούνται σήμερα, προσθέτει, «δεν επιβάλλεται ούτε δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο η λήψη τέτοιων δραστικών μέτρων».

«Δεν δικαιολογείται ο πανικός, ούτε οι συμπολίτες μας θα πρέπει να καθοδηγούνται από ψιθύρους ή φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς από διάφορες «πηγές»», σημειώνει.

Ο κ. Κούσιος συνεχίζει αναφέροντας ότι «επιβάλλεται ο λαός μας να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Διαβεβαιώνει επίσης ότι «η Κυβέρνηση θα ενημερώνει τον λαό έγκυρα και έγκαιρα για τις εξελίξεις, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λαμβάνει, μέσω των αρμοδίων Υπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κ.Κούσιος (και λίγο πριν τη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος με τους αρχηγούς κομμάτων ) κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύμτα για απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.