Υπ. Υγείας:Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού-στα 67 ο συνολικός αριθμός

 

Εννέα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές στα 67.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.imagew

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως πρόκειται για έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες και τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σημειώνει, τέλος, ότι με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.

Μια νοσηλεύτρια και ένας γιατρός στα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Μία νοσηλεύτρια, που φέρεται να είχε επαφή με κρούσμα που είχε  επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου σε ξεχωριστό χώρο, είναι ανάμεσα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου. Εξάλλου, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ιατρός Ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια και επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, το οποίο παραμένει κλειστό, συνεχίστηκε και σήμερα η λήψη δειγμάτων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΓΝ Πάφου, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο κρατικό νοσηλευτήριο, είναι 13 πρόσωπα, που όλα τους ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο ΓΝ Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες. Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δώδεκα λειτουργοί του Νοσοκομείου Πάφου και συγκεκριμένα δώδεκα νοσηλευτές, μια γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται σε ξεχωριστό θάλαμο στην Παθολογική κλινική του ΓΝ Πάφου.

Σήμερα λήφθηκαν 100 νέα δείγματα από το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Πάφου, και άλλα 50 δείγματα στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας από τους συγγενείς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί στην διάρκεια τεσσάρων ημερών, δείγματα από 460 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο όπως ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και από 100 ασθενείς του ΓΝ Πάφου, ενώ αύριο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν ακόμη 220 περίπου δείγματα.