Ο κορωνοϊός “κλείνει” θέατρα και μουσεία

imagew

Ακυρώνονται όλες οι θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες

Ο κορωνοϊός ο οποίος εξαπλώνεται και στην Κύπρο δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον πολιτισμό. Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και αρχαία μνημεία παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, ενώ για τον ίδιο λόγο θεατρικά σχήματα ακυρώνουν παραστάσεις, όπως παραστάσεις ακυρώνει και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για τον μήνα Μάρτιο, επιστρέφοντας χρήματα σε όσους έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια εισόδου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων ανακοινώνει ότι «όλα τα Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι και Αρχαία Μνημεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι 20 Μαρτίου 2020 μέσα στα πλαίσια των νέων μέτρων προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού».

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το κοινό.

Σε δική του ανακοίνωση, το Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ αναφέρει ότι «τόσο το Βυζαντινό Μουσείο όσο και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που κοινό θα υποστεί.

Στον χώρο του Θεάτρου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, αναφέρει ότι «σε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τα έκτακτα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνει ότι «όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις από τις σκηνές του (Κεντρική Σκηνή, Νέα Σκηνή, Σκηνή 018, Θέατρο Αποθήκες, Εκτός Εδρας), περιλαμβανομένων και των περιοδειών, ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας».

Παρακαλούνται όσοι έχουν κάνει προκράτηση εισιτηρίων να επικοινωνήσουν με το Ταμείο του ΘΟΚ: 77 77 27 17 (Τρίτη-Κυριακή: 10:00-13:00, 16:00-18:00).

Το Θέατρο Ενα σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις του μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης».

Το Θέατρο Ανεμώνα, «μετά τις αποφάσεις για επιβολή έκτακτων μέτρων για την πρόληψη δραματικής εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε την αναβολή της πρεμιέρας της νέας του παραγωγής ‘Ο άνθρωπος μαξιλάρι’».

Στην ανακοίνωσή του το Θέατρο Ανεμώνα αναφέρει ότι θα επανέλθει «με νέα ημερομηνία και προγραμματισμό το συντομότερο δυνατό».

«Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και υπεύθυνοι ώστε να προστατεύσουμε και διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό», καταλήγει.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στην ιστοσελίδα της ενημερώνει το κοινό ότι «σε συνέχεια της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Υγείας ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2020, οι ακόλουθες συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου δεν θα πραγματοποιηθούν:
«ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ BEETHOVEN» το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 στο Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία και «ΚΥΚΛΟΣ BEETHOVEN 2» την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός και Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από το ταμείο των θεάτρων Παλλάς ή Παττιχείου μπορούν να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους μόνο από το ταμείο.

Εκείνοι οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα εισιτήρια τους online καλούνται να προωθήσουν το e-mail που έλαβαν με τα εισιτήρια τους, στο info@cyso.org.cy και να προσθέσουν την ημερομηνία που έγινε η συναλλαγή και τα 4 τελευταία ψηφία της πιστωτικής κάρτας, με την οποία έγινε η αγορά των εισιτηρίων.