Κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις για το κλείσιμο οδοφραγμάτων

Πρόεδρος ΔΗΚΟ προς ΜΜΕ:

 

Συνεχίσθηκαν αργότερα χθες  οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες κομμάτων για το προσωρινό κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων καθώς και αντιδράσεις για την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.imagew

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε σήμερα τα Μ.Μ.Ε να ρωτήσουν την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αν πιστεύει ότι υπάρχει κατοχή στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας εκδήλωσης του ΔΗΚΟ και της ΓΟΔΗΚ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, συγκεκριμένα, ότι «θέλω να απευθύνω μια δημόσια πρόσκληση και πρόκληση προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας: Να ρωτήσουν δημόσια την κα Σπέχαρ, να μας πει κατά πόσον πιστεύει ότι υπάρχει κατοχή στην Κύπρο»..

Οταν απαντήσει, πρόσθεσε, «που δεν πρόκειται να απαντήσει, τότε θα καταλάβουμε όλοι μας για ποιο λόγο έχει εκδώσει εκείνη την απαράδεκτη ανακοίνωση πριν από δυο μέρες».

Αναφερόμενος στη διαδήλωση στο κλειστό οδόφραγμα της οδού Λήδρας και στα επεισόδια, ο κ. Παπαδόπουλος  αναφέρθηκε σε υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όσοι υπονομεύουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσοι αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παίρνει μέτρα για ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, απλά ενισχύουν τις δυνάμεις της κατοχής, απλά ενισχύουν το φασισμό που μετουσιώνεται στα 40.000 και πλέον τουρκικά στρατεύματα που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία», είπε

Επιμένει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα ο Γ.Γ. ττου ΑΚΕΛ κληθείς, στο περιθώριο της επίσκεψης του στις εργαζόμενες στην υπεραγορά «Αθηενίτης» στη Λευκωσία, να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε σχέση με την προσωρινή αναστολή των οδοφραγμάτων, είπε πως ανεξάρτητα από τη διαφωνία του κόμματος του, για το κατά πόσο η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα έπρεπε να πάρει θέση σε αυτά τα ζητήματα, «πρέπει να ανησυχήσει τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση το γεγονός ότι πλέον ανοικτά τα ΗΕ απευθύνονται σε εμάς, κατηγορώντας μας για συγκεκριμένες ενέργειες, τις οποίες προβαίνουμε και οι οποίες θεωρούν ότι προκαλούν προβλήματα και δυσκολίες».

«Εμάς μας προβληματίζει πάρα πολύ αυτή η αρνητική εξέλιξη και ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρχουν ανάλογες τοποθετήσεις και από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι μπαίνουμε σε μια πορεία, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «εάν ο κ. Αναστασιάδης πραγματικά ενδιαφέρεται για τη λύση στο Κυπριακό -όπως προσπαθεί να πείσει το σύνολο του κυπριακού λαού- θα έπρεπε να μετρήσει πάρα πολύ προσεκτικά τις ενέργειες του», για να προσθέσει ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε ένταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, έχουμε αύξηση της επιφύλαξης και έναν προβληματισμό για την αξιοπιστία του κ. Αναστασιάδη στα ΗΕ, για το τι πραγματικά εννοεί, με όλα αυτά στα οποία προβαίνει».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι δεν θα διστάσει να πει ότι «αυτές οι εξελίξεις αποδυναμώνουν τις δυνάμεις εκείνες στην τ/κ κοινότητα, που θέλουν και ενδιαφέρονται για τη λύση» και διερωτήθηκε στη συνέχεια «πώς όταν θα τελειώσουν οι εκλογές στα κατεχόμενα θα μπορέσουμε να επαναρχίσουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να οδηγήσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της ορθής λύσης;».

«Όλα αυτά θα έπρεπε να τα έχει σκεφτεί η κυβέρνηση, προτού πάρει μια απόφαση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση. Αυτό το λέω και θα το επαναλαμβάνω, γιατί δεν έχουμε ακούσει τίποτε απολύτως και λυπάμαι, γιατί κάποια πολιτικά κόμματα δεν έχουν τη δύναμη να πουν δημόσια εκείνα, τα οποία είχαν πει στο Εθνικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν δεν τον έπεισε όντως ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος είπε ότι δυσκολεύεται να βρει νοσηλευτές, ο κ. Κυπριανού είπε: «Τώρα σοβαρά μιλάμε; Ένα ολόκληρο κράτος δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τριάντα άτομα, για να επιτελέσει τη δουλειά που επιτελείται, την ώρα που πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που φτάνουν κοντά μας ότι δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στα αεροδρόμια, ούτε στα λιμάνια».

Ανέφερε ότι θεωρεί πως «είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας» το να λέει ένα κράτος ότι δεν μπόρεσε να βρει 30 ή 20 άτομα,  για να κάνει αποτελεσματικούς ελέγχους.

«Έρχεται κόσμος από το εξωτερικό, μάλιστα από χώρες όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν, και δεν τους γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος», συμπληρώνοντας πως «ό,τι και να λέει ο Υπουργό Υγείας, τον οποίον πρέπει να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι, οι καταγγελίες που φτάνουν κοντά μας είναι πάρα πολλές από πάρα πολλούς, γι’ αυτό το να λέει ένα κράτος ότι δεν μπόρεσε να βρει 30 ή 20 άτομα, για να κάνει αποτελεσματικούς ελέγχους, εγώ θεωρώ ότι είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας», κατέληξε.