Σειρά επαφών είχε ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ στις Βρυξέλλες

Ζητήματα που απασχολούν την ημερήσια διάταξη τόσο της ΕΕ,imagew όσο και της Κύπρου, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, συζητήθηκαν κατά τις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκαν και τα πρακτικά βήματα για την ένταξη της Δημοκρατικής Παράταξης στην πολιτική ομάδα της Renew Europe και του ALDE.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας, ο κ. Καρογιάν συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρουμανίας και Επίτροπο της ΕΕ και Επικεφαλής της Πολιτικής Ομάδας «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Dacian Ciolos, και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Καρογιάν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, και στις τελευταίες προκλήσεις που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε θέματα που κυριαρχούν την ευρωπαϊκή ατζέντα, όπως την πράσινη ανάπτυξη, το μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης, όπως τα πράγματα εξελίσσονται μετά το Brexit.

Ειδικότερα με τον κ. Ciolos συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα πρακτικά βήματα που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα για την ένταξη της Δημοκρατικής Παράταξης στην πολιτική ομάδα της Renew Europe και του ALDE.