ΔΗΠΑ:Η κρισιμότητα των στιγμών υπαγορεύει συλλογικότητα, ενότητα και συστράτευση

Η νέα αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό μέτωπο σε σχέση με την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα προκαλεί απογοήτευση, αλλά και θυμό, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Παράταξη.Μάριος-Καρογιάν-ΓΤΠ2a

«Δεν θεωρούμε ωφέλιμο ή παραγωγικό για τον τόπο να προκαλούμε πρόσθετα ρήγματα στο εσωτερικό μας μέτωπο. Ιδιαίτερα για τις πολιτικές συμπεριφορές της Τουρκίας που ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνουν την έλλειψη βούλησης για λύση στη βάση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών της Ε.Ε. Ας σταματήσουμε, επιτέλους να είμαστε αυτοκαταστροφικοί», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι αντεγκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως και ότι η κρισιμότητα των στιγμών υπαγορεύει συλλογικότητα, ενότητα και συστράτευση.

Προβλήματα κατοίκων Ιδαλίου

Στο μεταξύ,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν είχε, σήμερα συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων Ιδαλίου, κατά την οποία η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενημέρωσε τον κ. Καρογιάν για το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής από τη λειτουργία βιομηχανικών μονάδων, καθώς και για τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία τους.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, ζήτησε την υποστήριξη του κ. Καρογιάν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους που είναι η άμεση απομάκρυνση των δύο βιομηχανικών μονάδων όπου παρατηρείται αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς και ο αποχαρακτηρισμός των ζωνών οχληράς βιομηχανίας Τσερίου, Γερίου και Ιδαλίου που έχουν απομείνει, τουλάχιστον σε ελαφράς βιομηχανίας ζώνες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Καρογιάν έτεινε ευήκοον ους στα αιτήματα τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα ζητήματα της υγείας των ανθρώπων δεν πρέπει να υπολογίζονται με οικονομικά κριτήρια και ανέλαβε την δέσμευση να συζητηθεί το όλο θέ